"Експат асет мениджмънт" получи две отличия за своите борсово търгувани

...
"Експат асет мениджмънт" получи две отличия за своите борсово търгувани
Коментари Харесай

Борсово търгуваните фондове на Експат впечатлиха инвеститорите в Берлин

"Експат асет мениджмънт " получи две оценки за своите борсово търгувани фондове на интернационалната конференция за капиталови решения FUND & ETF DAYS Europe 2019 в Берлин, оповестиха от сдружението.

Първата премия е за новаторски нови артикули - за ETF-ите на "Експат ", даващи експозиция към обособени разрастващи се пазари от Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Второто отличие е специфична премия за основаването на семейство от борсово търгувани фондове, покриващи 11 пазара на акции от ЦИЕ, включително за пръв път България, Сърбия, Македония, Словения, Хърватия, Словакия и други страни от района.

Конференцията FUND & ETF DAYS Europe 2019 се провежда от XENIX - компания с дългогодишна история в анализирането на индексни фондове, портфейли на ETF-и и ETF рейтинги за качество. Годишните награди XENIX отличават новаторските и висококачествени индексни и борсово търгувани фондове, които разрешават на вложителите да влагат на всички места, транспарантно и на по-ниски от междинните разноски.

Двудневното събитие в немската столица събира на едно място професионалната аудитория от капиталовата общественост и включва над 30 лекции, презентации и полемики за фондове в другите класове активи - акции, облигации, показатели, паричен пазар, криптовалути и други.

Сред панелистити е и Николай Василев, изпълнителен шеф на "Експат асет мениджмънт ".

Борсово търгуваните фондове (ETF, Exchange-Traded Funds) влагат средствата на вложителите в акции на компании от избран показател, бранш, цена на суровина и други, само че за разлика от обичайните взаимни фондове са регистрирани на борса и акциите им се търгуват свободно на нея.

Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF е единственият в България борсово търгуван фонд, който следва представянето на показателя SOFIX - главният измерител на българската борса, който се състои от 15-те най-ликвидни компании на БФБ-София. Доходността на фонда следва тази на показателя – т.е. в случай че българският пазар нарастне, дяловете на фонда биха нараснали съразмерно пазарната си стойност.

Фондът е пасивно ръководена групова капиталова скица от отворен вид за следене на показателя SOFIX посредством метода на цялостно физическо репликиране. Фондът не разпределя дял, а облагата се реинвестира, като това усилва чистата стойност на активите в интерес на вложителите.

Фондът се търгува на Българска фондова борса, на London Stock Exchange и на Frankfurt Stock Exchange (XETRA). Нетната стойност на активите на груповата капиталова скица към днешна дата е 25 890 496 лв..
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР