Експанзията на икономическата активност в сферата на услугите на Китай

...
Експанзията на икономическата активност в сферата на услугите на Китай
Коментари Харесай

Рязко забавяне на бизнес активността в китайския сектор на услугите през септември



Експанзията на икономическата интензивност в областта на услугите на Китай се забави изненадващо внезапно през септември до 21-месечно дъно, до момента в който общата бизнес интензивност удари тримесечно дъно, демонстрират резултати от частно изследване на организациите Caixin и Markit, което е в цялостен контрастност с аналогично изследване на формалната китайска статистика, оповестено при започване на октомври.

Индексът PMI, измерващ интензивността в бранша на услугите, се намали през септември до 50,6 пункта от 52,7 пункта през август, достигайки най-ниско равнище от декември 2015-а година, като това съставлява и един от най-слабите показатели, откогато започва това изследване през 2005-а година.

Аналогичното изследване на формалната китайска статистика от началото на месец регистрира предходната седмица регистрира внезапно ускорение на бизнес интензивността в областта на услугите (повишение на съответния показател до 55,4 пункта от 53,5 пункта през август).

От компанията Caixin показаха, че има закъснение както на растежа на новите поръчки, по този начин и на производството в областта на услугите.

С оглед на внезапното утежняване на бранша на услугите, общият PMI показател на организациите Caixin и Markit (включващ и промишления сектор) се намали през септември до тримесечно дъно от 51,4 пункта по отношение на 52,4 пункта през август.

Китайската стопанска система като цяло продължава да се държи добре през третото тримесечие. Охлаждането на експанзията в промишлената и в областта на услугите обаче допуска, че през последното тримесечие на годината може да се появи още веднъж низходящ напън във връзка с икономическия напредък, съобщи Дзенгшенг Дзонг - шеф макроикономически разбор на компанията CEBM Group.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР