Екшън в парламента след новата от Конституционния съд, че изборът

...
Екшън в парламента след новата от Конституционния съд, че изборът
Коментари Харесай

Екшън в парламента заради КЕВР. ДПС привиква Петков

Екшън в Народното събрание след новата от Конституционния съд, че изборът на Станислав Тодоров за началник на КЕВР е противоконституционен.



Конституционният разгласи за противоречащо на главния закон решението на Народно събрание от 9 февруари 2022 година, с което Тодоров бе определен за ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране.

Г-н ръководител, неотложно прекратете съвещанието. Нека министър председателят, вицепремиерът и министърът на енергетиката дойдат в Народното събрание, с цел да се вземе решението, което е належащо за страната, прикани зам.-председателят на Комисията по енергетика Рамадан Аталай (ДПС).

Чака ни една извънредно тежка зима, не можем да стоим без началник на КЕВР, прикани Аталай.

" По най-бързия метод да се образува избор за нов ръководител на Комисията за енергийно и водно контролира. КЕВР не може да седи без ръководител, това ще докара до цялостен безпорядък в българската енергетика. ", сподели и ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на брифинг в Народното събрание след оповестеното решение на Конституционния съд.

" Надявам се, че всички противоконституционни решения, за които ГЕРБ сме сезирали, ще завършат по същия метод. ", сподели още Атанасова.Делян Добрев от своя страна предизвести за заплаха при нарушени доставки на газ, каквито се чакат, в случай че КЕВР няма ръководител.

" В решението на Конституционен съд се споделя, че се анулира решението за ръководител, т.е. КЕВР към този момент няма ръководител. Ако до идната седмица не се избере ръководител, и се разпусне държавното управление и Народно събрание, няма да има ръководител в идващите 3 месеца. Ако нямаме регулатор, кой ще дефинира цената на газа ", попита Делян Добрев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР