Еколози от “За земята и “Грийнпийс правят акция пред Парламента,

...
Еколози от “За земята и “Грийнпийс правят акция пред Парламента,
Коментари Харесай

Еколози с акция пред парламента - искат по-сериозни мерки за зеленото възстановяване

Еколози от “За земята ” и “Грийнпийс ” вършат акция пред Парламента, с искане за по-сериозни ограничения за зеленото възобновяване и включване на възобновимите енергийни източници в Плана за възобновяване. 

“От “За земята ” работим още от предходната година, когато стана ясно, когато стана ясно, че ще се вършат такива проекти за възобновяване, както и че всички страни би трябвало да ги приготвят. Още тогава направихме акция-обръщение пред постройката на Софийския университет със същото обръщение “Завръщане в бъдещето ”.

Изготвихме благодарение на енергийни специалисти и отчет със същото име, с рекомендации към политиците по какъв начин този проект може да бъде квалифициран, т.е. преди още да бъде писан, дадохме препоръки по какъв начин може да бъде по-устойчив и с грижа за природата, хората и околната среда ”, споделя Балин Балинов от “За земята ”.

Оказа се обаче, че текстът на българския проект за резистентност изобщо не е спазил нито една от тези рекомендации и ще се поддържат същите промишлености, които и досега са създавали проблеми с качеството на въздуха, със замърсяването на почвите и на околната среда.

Чуйте повече в диалога на Константин Лавсов в звуковия файл .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР