Екоинспекцията започва проверка в автоморгата в Хасково, която горя през

...
Екоинспекцията започва проверка в автоморгата в Хасково, която горя през
Коментари Харесай

РИОСВ влиза в пламналата автоморга край Хасково

Екоинспекцията стартира инспекция в автоморгата в Хасково, която пламтя през уикенда.

Директорът на Регионална инспекция за опазване на околната среда в Хасково – Димитър Илиев, уточни, че не е имало замърсяване на въздуха в града в деня на пожара. Серният и азотният окис са били в норма, съгласно направените замервания, изясни той.

Според прокуратурата този обект е за изкупуване на черни и цветни метали, само че в действителност е работил като автоморга – продавали са се авточасти и са се разфасовали коли.

„ Автоморгата е законна, разрешителните са издадени през 2012 година, а през 2013 година има допълнение и изменение. Тя е както за черни и цветни метали, по този начин и за излезли от приложимост моторни транспортни средства “, уточни Димитър Илиев.

По думите му законът изисква такива обекти да бъдат в промишлени и складови зони или на железопътна инфраструктура.

Екип на Регионална инспекция за опазване на околната среда ще ревизира дали са спазени изискванията в издаденото позволение.

При пожара са изпепелени съвсем изцяло над 100 автомобила, а по данни на пожарната на мястото има над 300 складирани коли.

Автоморгата се намира на към два метра от релси на жп гарата в Хасково, а от другата страна е склад на „ Топливо “, в който се съхранява голямо количество елементарно запалими материали.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР