Екоинспекцията състави акт на ВиК Бургас заради изливането на фекални

...
Екоинспекцията състави акт на ВиК Бургас заради изливането на фекални
Коментари Харесай

Акт за ВиК Бургас за изливането на фекални води на плаж в „Крайморие“


Екоинспекцията сформира акт на ВиК Бургас поради изливането на фекални води на южния плаж в бургаския квартал „ Крайморие “.

Санкции се постановат при всяка инспекция през последните години. До дни се чакат резултатите от пробите на биохимичния лабораторен разбор за чистотата на морската вода.

Възмутени фенове изпратиха клип до bTV, в който се вижда голямо количество фекални води, които се изливат непосредствено в морето.

Тръбата се намира на труднодостъпно място, до нея се стига по черен път през нивите край квартал „ Крайморие “.

В началото на летния сезон стопанинът на централния плажа разчита на морските течения.

„ Ние се намираме на един километър от плажа, който култивирам, там където вървят хората, той се намира на юг, естественото течение на Черно море е север-юг “, разяснява Николай Димитров, концесионер на централния плаж „ Крайморие “.

„ Този обект е включен в плана за реорганизация и рационализация на канализационната система на „ Крайморие “ към Бургас, тъй че се надявам в най-скоро време да приключим с тази поредност от актове и всички да си отдъхнат “, разяснява Павел Маринов, шеф на РИОСВ-Бургас.

Областният шеф на Бургас Стойко Танков изясни, че в региона не може да бъде построена пречиствателна станция и по тази причина има план, който планува отпадните води от кв. „ Крайморие “ да бъдат заустени в бургаската пречиствателна станция.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР