Екоактивисти блокираха движението в няколко части на Берлин. По този

...
Екоактивисти блокираха движението в няколко части на Берлин. По този
Коментари Харесай

Екоактивисти блокираха движението в Берлин

Екоактивисти блокираха придвижването в няколко елементи на Берлин. По този метод те дадоха началото на нова вълна от митинги с неизяснена последна дата. Активистите насочат апел за преустановяване на потреблението на изкопаеми горива, съобщи ДПА.

 Екоактивисти блокираха придвижването в Берлин Снимка: БГНЕС/ EPA/HANNIBAL HANSCHKE

Тази заран придвижването в пиковите часове беше нарушено на 21 разнообразни места, оповестиха управляващите. Засегнати са и автобусните транспорти.

От организацията “Последно потомство ” оповестиха, че в немската столица има минимум 23 местоположения с протестиращи, като показаха, че са наранени и изходите на аутобаните и пътищата, водещи към Берлин.

На някой места eкоактивисти блокираха придвижването като се залепиха за асфалта, заяви полицията, което е добре позната тактика на групата в предишното. Властите обявиха, че някои от тях са употребявали изключително мощна примес за залепване, което затруднява отлепянето и преместването им.

За оправянето с блокадите са ситуирани над 500 служители на реда
 Екоактивисти блокираха придвижването в Берлин Снимка: БГНЕС/EPA/HANNIBAL HANSCHKE

“Последно потомство “, която от пролетта на 2022 година провежда акции по отношение на битката с климатичните промени, разгласи нова вълна от безсрочни протестни дейности на 8 септември.

Исканията на екоактивистите включват преустановяване на потреблението на изкопаеми горива до 2030 година Понастоящем държавното управление в Берлин възнамерява немската стопанска система да стане климатично неутрална до 2045 година

Вчера членове на групата напръскаха с оранжева багра всичките шест колони на емблематичната Бранденбургска врата в Берлин и си нанвлякоха остри рецензии.

Четиринадесет души бяха задържани, като съгласно полицията шестима от тях нощес към момента са били в ареста.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР