Еко велопарк във видинското село Дреновец, който прилича по скоро

...
Еко велопарк във видинското село Дреновец, който прилича по скоро
Коментари Харесай

Еко велопарк или асфалтов брецел за 10 хил. лв. в Дреновец

Еко велопарк във видинското село Дреновец, който наподобява по скоро на асфалтов брецел, изработен с близо 10 хиляди лева от Предприятието за ръководство на дейностите по околната среда (ПУДООС) към екоминистерството, провокира спорни отзиви в медиите и обществените мрежи.

За приключването на плана, финансиран по програмата " За чиста и околна среда-2021 " на ПУДООС, е било обявено предходната седмица от община Ружинци, само че след шерване във Facebook предизвика отрицателни мнения поради осъществяването на така наречен велоалея на поляна сред две къщи в селото.

" Позор за Министерство на околната среда и водите ", написа и служебният екоминистър Асен Личев във Facebook, само че след това добави: " Да уважим народно-психологическата хармония на жителите на с. Дреновец!
Както и планът, направен от учениците и осъществен благодарение на всички поданици! Те се радват! ".

Във вторник кметицата на селото Надя Иванова изясни, че велоалеята е направена по предложение и план на децата от селото, а асфалтирането е станало с непринуден труд, което ясно е повода за нескопосаното осъществяване на самата писта във формата на брецел.

" Тази площадка ще я употребяват най-вече децата в село Дреновец, които са към 200 в учебно заведение и към 70 в детската градина. През летните ваканции тук идват и други деца “, изясни Иванова пред бТВ.

" Самият план е по концепция на децата, тъй като те са изложени на риск, в случай че карат велосипедите си на основната улица, която в някои дни е доста натоварена ", добави Иванова.

Асфалтовата настилка е положен върху трошен камък, изясни кметът на община Ружинци, в коят опопада селото, Александър Александров. По думите му тя ще издържи " задоволително " дълго време.

" Ако не беше трудът на доброволците, това нямаше по какъв начин да се случи. Ако трябваше да плащаме на техника за подравняване и други неща, тази сума нямаше да стигне. Освен това сме сложили спомагателни уреди като огради, колове, дървета и други ", сподели Александров.

Хората в селото са удовлетворени от направеното, тъй като преди този момент мястото било обрасло с трева и цялостно със змии.

Там са сложени още пет пейки, кошчета за разделно събиране на боклуци, четири броя LED осветителни тела, мястото е озеленено с декоративни шубраци и дървета, изясняват от общината. Оттам допълват, че трасето е безвредно и децата умерено могат да карат велосипедите, ролерите и тротинетките си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР