Около 200 000 двойки в България се сблъскват с репродуктивни

...
Около 200 000 двойки в България се сблъскват с репродуктивни
Коментари Харесай

Около 200 000 двойки в България се сблъскват с репродуктивни проблеми

Около 200 000 двойки в България се сблъскват с репродуктивни проблеми. Това е голяма цифра, която е извънредно стряскаща. От това се губим като нация. Това сподели икономистът и астролог Ивелина Рускова в предаването " Животът на фокус " на Радио " Фокус " с водещ Ася Александрова.

Нейната персонална история и сложният път към фантазията й да стане майка са в основата на основаването на Фондация " Мечта за дете " и акцията " Роди дете в България ". " В най-трудните моменти в моя живот, когато се борихме за дете с моя брачен партньор, се случи по този начин, че ни помогнаха хора и се сбъдна нашето знамение. Това е задача, която би трябвало да продължа ", сподели Рускова.

Все повече двойки у нас имат репродуктивни проблеми, а с увеличението на наклонността за отсрочване на родителството те се задълбочават от ден на ден, уточни тя. " Младите двойки, които преди всичко слагат кариерата, финансовата обезпеченост, това да се усещат сигурни и устойчиви в бъдещето, в един миг, когато си кажат, че желаят да имат дете, се оказва, че те към този момент не могат. Затова ги мотивираме да раждат на ранна възраст, да вършат профилактика. Ако сега се усещат несигурни, неустойчиви, нямат сътрудник до себе си, дано да замразят биологичен материал, тъй като това е една застраховка за в бъдеще, с цел да осъществен една фантазия. Има от ден на ден двойки на по 22, 23, 24 години с привършен яйчников запас. Не знам на какво се дължи, само че от ден на ден лекарите, които се занимават с репродуктивна медицина, споделят това ", сподели Ивелина Рускова.

Книгата " Чудото, наречено живот " тя посвещава на двойките с репродуктивни проблеми. " За да им вдъхна кураж, религия, да мечтаят и да не стопират да имат вяра, тъй като мисълта е нещо велико. Човек не би трябвало в никакъв случай да стопира да има вяра. Може би това ме е крепяло във всичките тези 10 години – вярата ми, че все в миналото това ще ме споходи ", призна Рускова.

Заедно със брачна половинка си тя основава неделно българо-турско учебно заведение в Одрин, носещо името на Петър Берон. " Това е остарялото учебно заведение, което едно време е съществувало в Одрин. То датира от ХІХ век. По план на Министерство на образованието продължихме тази традиция, с цел да могат българчетата и турските жители с български корени да продължат традицията и да не не помнят българския език. Възрастните също демонстрират интерес ", описа Ивелина Рускова.

Такова неделно учебно заведение има и в Истанбул. То се обитава в Българската екзархия, добави тя.

Заедно с Таня Тюркян Ивелина Рускова е съосновател на Българо-турски дамски бизнес клуб. " Любовта ни към Турция и желанието да помогнем на българските и турските дами да намерят по-лесен път, с цел да сбъдват своите цели и планове, ни докара до този план. Изграждаме и творим дружно доста хубави общи планове ", описа тя.

В Турция Ивелина Рускова се среща с астрологията. Започва да я учи, когато към този момент е бременна със своите близначки. " Първо започнах любителски, с книжки през цялата бременност, защото ми се постановяваше да лежа и да не шавам съвсем 8 месеца. Литературата, която изчетох, ми беше толкоз незадоволителна, че започнах да диря уеб сайтове за някакво по-сериозно образование и по този начин попаднах на Астроцентър " Урания ". Там започнах да уча астрология ", описа тя.

По думите й астрологията я трансформира доста. " Опознах себе си, преоткрих себе си, разбрах негативите в себе си. Тя беше моето огледало. "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР