Еклерите са едни от най-популярните френски десерти, които бързо са

...
Еклерите са едни от най-популярните френски десерти, които бързо са
Коментари Харесай

Пет начина да направим еклери

Еклерите са едни от най-популярните френски десерти, които бързо са завладели и останалите елементи по света. Възникнали са към 19 в., само че не е ясно сигурно чия концепция са.

С тях са се хранели в началото единствено френските крале и кралици, както и аристокрацията. Те се подготвят от парено тесто и могат да имат всевъзможен заряд. Ето най-популярната рецепта за приготвянето на тестото за еклери и пет разновидността с какво да ги напълните:

Тесто за еклери

Необходими артикули: 1 ч. ч. прясно мляко, 1 ч. ч. вода, 180 г масло, 2 1/2 ч. ч. брашно, 1 ч. л. сол, 10 яйца

Начин на подготвяне: Млякото, водата, маслото и солта се загряват до кипване и към тях последователно се прибавя брашното при непрестанно безредие. Съдът се поставя на спокоен огън и се бърка, до момента в който се получи еднородна тестена топка. Сваля се от огъня, охлажда се и се прибавят едно по едно яйцата. Разбърква се, като въртенето става единствено в една посока.

 Еклери

Така приготвеното тесто се поставя в пош, от който върху хартия за печене се шприцоват продълговати пръчици, които се пекат в мощно загрята фурна до порозовяване. По време на печенето не се отваря печката, тъй като еклерите няма да набъбнат. След като са подготвени, се оставят да изстинат на напълно леко отворена врата на фурната, разрязват се на две и се пълнят с заряд по желание. Ето разновидности за заряд на сладки и солени еклери:

Маслен крем Бретон

Приготвя се като 1 пакетче масло се разрушава с 200 г пудра захар и към тях се прибавят 1 ванилия и настъргана кора от лимон.

Шоколадов маслен крем

Приготвя се като масленият крем Бретон, само че се прибавя и малко мляко, в което са разтворени няколко лъжици какао.

Сметанов крем

Приготвя се като се разбие сметана, към която се прибавя захар и ванилия.

Солени еклери с хайвер

Еклерите се пълнят с хайвер, към който сте прибавили няколко стръка див лук и чесън. Можете също по този начин да добавите и нарязани на шайби зелени или черни маслини.

Солени еклери с съветска салата

Еклерите се пълнят с авансово приготвена или закупена съветска салата, която се подправя с малко лимонен сок.

Не пропускайте да опитате някои от обичаните ни предписания за еклери: Еклери с млечен крем, Пържени еклери, Домашни еклери, Еклери с шоколад, Еклери с крем Брюле, Еклери с шоколадов крем, Мини еклери.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР