Екипите на американския президент Джо Байдън и китайския президент Си

...
Екипите на американския президент Джо Байдън и китайския президент Си
Коментари Харесай

Белият дом очаква среща между Джо Байдън и Си Дзинпин през ноември

Екипите на американския президент Джо Байдън и китайския президент Си Дзинпин имат съглашение двамата да се срещнат в Сан Франциско през ноември, само че значими детайлности би трябвало да бъдат конкретизирани. Това разгласи почитан чиновник на администрацията на Байдън, оповестява " Ройтерс ".

Служителят акцентира изказване на прессекретаря на Белия дом Карин Жан-Пиер на ежедневния ѝ брифинг за пресата. По думите ѝ двамата водачи се стремят да проведат " градивен диалог " в коридорите на форума за азиатско-тихоокеанско икономическо съдействие (APEC) в Сан Франциско.

" Има кардинално съглашение да се срещнем в Сан Франциско през ноември. Все още работим върху значими детайлности, нужни за завършване на тези проекти ", сподели служителят.

Припомняме, че в петък Байдън, неговият консултант по националната сигурност Джейк Съливан и държавният секретар Антъни Блинкен разискаха вероятността за среща на върха Байдън-Си в разговори с китайския външен министър Ван И в Белия дом и в Държавния департамент.

Срещата на върха на APEC се чака да се организира в средата на ноември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР