Екипите, които работят на мястото на тежката влакова катастрофа в

...
Екипите, които работят на мястото на тежката влакова катастрофа в
Коментари Харесай

Разчистени са и последните останки от влаковата катастрофа в Гърция

Екипите, които работят на мястото на тежката влакова злополука в Северна Гърция, разчистиха през днешния ден от релсите и последните остатъци след смъртоносния удар сред пътнически и товарен трен на 28 февруари, при който починаха 57 души, оповестява Българска телеграфна агенция.

Тежка строителна техника беше употребена за пренасяне на частите от разрушените вагони в Темпе, на 375 км северно от Атина.

Гръцкото държавно управление изиска помощ от други европейски държавни управления за модернизиране на процедурите по сигурност на железопътната мрежа на страната.

В отговор на настояването ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи, че специалисти от Агенцията на Европейския съюз за железниците ще посетят Гърция тази седмица.

59-годишният шеф на гарата в централния град Лариса беше упрекнат в ликвидиране по несъобразителност и беше арестуван под стража късно нощес в очакване на правосъден развой.

Властите обявиха, че 56 от 57-те жертви към този момент са разпознати. Агенция АНА-МПА заяви през днешния ден, че е открито, че една от жертвите е 33-мъж от Бангладеш, който от 10 години живеел и работел в Гърция

Дванадесет души остават в болница с пострадвания, като положението на петима от тях е тежко.

Същевременно министър председателят Кириакос Мицотакис изиска през днешния ден от Върховния съд да приоритизира всички наказателни каузи по отношение на злополуката от предходната седмица и да хвърли светлина върху аргументите за най-тежкия железопътен случай в историята на Гърция, съобщи Агенция Франс Прес.

" Гръцкият народ желае неотложно и задълбочено изясняване на престъпните произшествия, свързани с това трагично произшествие ", написа Мицотакис в писмо до прокурор на Върховния съд.

" Моля Ви да дадете приоритет на тези каузи и, в случай че сметнете за належащо, да посветите следствие на допустимо най-високо равнище на това, което се е случило " и дали " систематичните неточности в железопътния бранш " съставляват закононарушения, уточни още министър председателят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР