Екипи на водоснабдителното дружество Кюстендилска вода ЕООД отстраниха голяма и

...
Екипи на водоснабдителното дружество Кюстендилска вода ЕООД отстраниха голяма и
Коментари Харесай

Екипи на „Кюстендилска вода“ ЕООД отстраниха голяма авария без да спират водата за община Бобов дол и две дупнишки села

Екипи на водоснабдителното сдружение „ Кюстендилска вода ” ЕООД отстраниха огромна и комплицирана повреда без да стопират зареждането с питейна вода на гр. Бобов дол, прилежащите му села и селата Дяково и Кременик, община Дупница, заяви шефът инж. Марио Нешев.

Ръководството на водното сдружение сътвори нужното обмисляне и организация, с цел да се оправи с зародилия проблем без да нарушава ритъма на живот на жителите.

Аварията поражда поради щета на захранващата помпа от язовир „ Дяково ” в края на предходната седмица. Служители на сдружението първо напълнили резервоара за гр. Бобов дол преди да стартират работа по отстраняването на казуса. Така водоподаването за по-голямата част от обитаемоте места не е прекъсвано, до момента в който екипите на „ Кюстендилска вода “ ЕООД отремонтират авариралата помпа, изясни основният инженер на „ Кюстендилска вода ” ЕООД Владимир Джоров.

По време на ремонтните действия, на територията на гр. Бобов дол са зародили още три по-малки повреди по водопреносната мрежа, за чието премахване се наложи краткотрайно прекъсване на водоподаването. Към сегашния миг естественото подаване на вода за засегнатите региони е възобновено.

Друга комплицирана повреда в гр. Кюстендил засегна доставянето на вода до пет 15-етажни блока през предходната седмица. Водата не е спирана изцяло, само че поради намаленото налягане не е достигала до високите етажи на блоковете. Частично задръстване на тръбопровод е причина за затрудненото разкриване на подобен вид скрити повреди. Екипите на „ Кюстендилска вода ” ЕООД са разкопавали на три места в търсене на мястото на нарушената структура на водопровода. Аварията е локализирана благодарение на камера. Запушването е открито директно под силови кабели, което, предвид на сигурността, е забавило работата по отстраняването на казуса. Едновременно със запушването е установено и пръсване на черпателния контейнер на хидрофорната уредба. Паралелно с дейностите по премахване на скритата повреда е осъществено саниране и измиване на резервоара.

“Кюстендилска вода ”„ ЕООД
се извинява на жителите за породените неудобства, като моли за приемливост в случаи на пораждане на повреди по водопреносната мрежа. Отстраняването им се прави във допустимо най-кратки периоди. Информацията за зародили повреди се разгласява на уеб страницата на сдружението kustendilskavoda.com.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР