Екипи на РУ-Твърдица, сектор Специални тактически действияи НАП –Бургас извършват

...
Екипи на РУ-Твърдица, сектор Специални тактически действияи НАП –Бургас извършват
Коментари Харесай

Проверяват информация за купуване на гласове в ромския квартал на Твърдица

Екипи на РУ-Твърдица, бранш „ Специални тактически дейности ”и Национална агенция за приходите –Бургас правят инспекции на магазини, офиси, заложни къщи и частни адреси на територията на град Твърдица. Акцията е сложна и е ориентирана против наркоразпространението, нерегламентираната продажба на акцизни артикули, както и против закононарушения срещу политическите права на жителите.

Проверени са 3 обекти - магазини за хранителни и други артикули. В два от обектите са открити нередности с документите и касовите апарати, за коетое взето отношение от чиновниците на Национална агенция за приходите. От тези два обекта полицейските чиновници са иззели тетрадки с имена и суми, които съгласно притежателите на магазините са за продажба на артикули на вересия. По тези случаи са формирани инспекции за определяне на съпричастност към осъществяване на закононарушение, обвързвано с изборното законодателство. Извършва се инспекция за изясняване на добита информация за пазаруване на гласове в ромския квартал на Твърдица.

На входа и изхода на града са построени контролно пропускателни пунктове за инспекция на транспортните средства. Полицейските чиновници ревизират за постоянни документи, дееспособност, регистрация на транспортните средства, приложимост на алкохол и наркотични субстанции, и други нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. До момента са установени над 20 нарушавания. Проверките не престават.

Днес интервенция се организират и на територията на село Селиминово. Извършват се инспекции по Закона за придвижване по пътищата, търговски и други обекти. Работи се по събиране на информация за възможни нарушавания на изборното законодателство.

Подобна интервенция беше извършена през вчерашния ден на територията на РУ-Котел. Акцията е за противопоставяне на закононарушенията против собствеността, запазване на горите и секване на закононарушения срещу политическите права на жителите. Полицейски чиновници на РУ-Котел, взаимно с екипи на НАП-Бургас и РДГ-Сливен са направили инспекции в търговски обекти, заложни къщи, бързи заеми и заведения. Установени са 5 случая на нелегално добита дървесина. От един обект е конфискувана тетрадка с имена и парични суми, за което е формирана инспекция за определяне на нарушавания, свързани с изборните права на жителите. Съставени са 13 протокола за предизвестие по ЗМВР на лица за отговорността им по отношение на нарушение на член 167 от Наказателен кодекс.

Проверени са общо 209 лица и 153 транспортни средства. Констатирани са 37 нарушавания на ЗДвП, за което са формирани актове и фишове.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР