Екипи на пожарната, военнослужещи и служители на няколко горски стопанства

...
Екипи на пожарната, военнослужещи и служители на няколко горски стопанства
Коментари Харесай

Дежурни екипи следят тлеещите огнища в района на пожарите в Старосел и Кръстевич

Екипи на пожарната, военнослужещи и чиновници на няколко горски стопанства не престават да дежурят в регионите на хисарските села и, където ситуацията след пожарите е спокойна, само че поради прогноза за предстоящ вятър има заплаха от възпламеняване на обособени огнища. Това съобщи БНР.

Нощта в Старосел е минала умерено, сподели кметът на община Хисар Пенка Ганева.
 Пожарът край Голешево е спрян, македонският забави движение Пожарът край Голешево е спрян, македонският забави движение
Нормална е през днешния ден ситуацията на пожара над с. Голешево, разпространяването на огъня е спряно, сподели по телефона за БГНЕС полковник Митко...

" Не се възобновяваше пожара, само че има прогноза, че ще има вятър, само че се надяваме, че ще има и дъжд и нещата ще бъдат потушени напълно ".

Пострадалите от пожара фамилии към този момент имат опция да подават документи за подкрепяне. От понеделник и комисия стартира да разказва вредите.

" Има анкетен лист, декларация, да си показват документи за парцелите, а към този момент разчистването може би чак откакто завали, тъй като сега има висящи греди, които всеки миг могат да паднат, изгорели и напукани стени, които също може да паднат, тъй че ще изчакаме. Страх ме е да въвеждам хора в такива къщи ".

Предстои да бъде разкрита и дарителска сметка в поддръжка на засегнатите от огнената буря, добави Пенка Ганева, тъй като към този момент има доста запитвания от цялата страна за подкрепяне.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР