Екипи на пожарната реагират на различни аварии, причинени от силните

...
Екипи на пожарната реагират на различни аварии, причинени от силните
Коментари Харесай

`От пожарната реагират на различни аварии след силните дъждове

Екипи на пожарната реагират на разнообразни повреди, породени от мощните дъждове в Западна България, съобщи за БНР шефът на пожарната основен комисар Александър Джартов:

„ Имаме при започване на село Батулия, община Своге, злепоставен път към 2 от махалите. Няма хора, които да бедстват. В районната дирекция в Монтана на процедура се работи най-вече като концентриране на екипи. Няма заплаха от преливане на язовир “Огоста ”. В област Видин, както знаете, имаше преливане през дигата на реката. Наводнени са към 60 къщи. Водата на другите места е сред 60 см и 100 см. На място имаме 3 екипа с 10 чиновници, които отводняват изби и дворове “.

Няма заплаха от преливане на общинските язовири на територията на Столична община,  съобщиха от ведомството. В съпоставяне с през вчерашния ден водните равнища са спаднали с сред 10 и 15 сантиметра. Речните корита са проходими. Остава дейното наблюдаване на техните равнища и на язовирите на територията на общината. Продължават обходи на терен и се следи ситуацията във всички региони.

Най-сериозно остава ситуацията в регион Нови Искър, където продължава отводняването на четири дворни места.

Аварийни екипи на общината и пожарната работят на терен. Работата по разчистване се прави в съгласуваност с кметовете на региони на „ Нови Искър “, „ Кремиковци “ и „ Витоша “. Екипи на Столичния инспекторат и почистващите компании ревизират положението на подлезите, на дъждоприемните шахти и отстраняват наноси. Пътят, който минава под моста на цех „ Зебра “, е пристъпен, допълват от Столична община.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР