Екипът на предаването за разследваща журналистика по БНТ беше физически

...
Екипът на предаването за разследваща журналистика по БНТ беше физически
Коментари Харесай

Нападнаха екипа на Следите остават в Сърбия

Екипът на предаването за проверяваща публицистика по Българска национална телевизия беше физически атакуван в Сърбия, оповестява водещият и продуцент на предаването Богдана Лазарова.

Агресията е станала сред 14.30 и 15.00 часа на държавния път пред мината „ Подвирове " в с. Караманица, Босилеградско. Екипът е имал постоянна акредитация от Министерството на културата и информирането на Р Сърбия да снимат за предаването замърсяването на околната среда.

В тв екипа са журналистката Богдана Лазарова, операторите Димитър Славов и Николай Андреев и техникът Роберт Вецов. Присътвали са още еко-активистите от София Димитър Куманов от Риболовен клуб „ Балканка " и доктор Валентин Янев, Бранко Митов и Димитър Димитров от Босилеград.

Наближавайки мината на държавния път, на към 50 метра от входа на мината, са били спрени от напречно паркиран микробус на пътя. Тв екипът и еко-активистите слизат от колите и потеглят пешком към входа на мината. В този миг са били нападнати с камъни от към 6-7 индивида, отпред с шефа на „ Босил-метал " Миодраг Вукайлович, шефа на защитата на мината и служащи.

С един от камъните е ударена камерата на оператора, хвърляни са огромни камъни към от хората от тв екипа и еко-активистите, с което е заплашен живота и здравето им. Димитър Димитър е бил ударен с пестник в гърдите, на Бранко Митов са му скъсали облеклата.

Сезирано е посолството на България в Белград и генералния консул, екипът е пуснал тъжба до полицията в Босилеград.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР