Екипът на Министерството на земеделието начело с новия служебен негов

...
Екипът на Министерството на земеделието начело с новия служебен негов
Коментари Харесай

Дърва за бедните и жито за всички обеща новият земеделски министър

Екипът на Министерството на земеделието отпред с новия длъжностен негов шеф Явор Гечев ще създаде в незабавен порядък проект, по силата на който, предвид на лавинообразно покачващите се цени, всички хора, попадащи в уязвими групи, ще получат дърва за огрев през зимата .

Това е един от целите на новият министър, който той показа на конференция в подопечното му ведомство.
 Министерство на земеделието нямало да остави хората без дърва за огрев
Министерство на земеделието нямало да остави хората без дърва за огрев

Иван Иванов: Взели сме ограничения хората да са снабдени с дървесина този и идващия сезон

" Знаете, че поради забележителното повишение на цените на главните горива и дървата като такива, търсенето доста се е повишило. Искаме да създадем преструктуриране и да осигурим на предпочитаните групи дърва за отопление. Това е топ приоритет. Още от тази седмица ще има проект по какъв начин това да се реализира и по какъв начин да не оставим никой на студено през зимата. Казвам го в този момент, не го споделям при първия сняг, тъй като в този момент е момента, в който може да се реагира, а не през зимата ", сподели Гечев.

Министърът успокои още - за бъдеща продоволствена рецесия никога не може да се приказва, като страната ни има нужните количества зърно .
 Гутериш: Войната утежнява международната продоволствена рецесия
Гутериш: Войната утежнява международната продоволствена рецесия

Милиони са тласкани към апетит, в случай че Русия не вземе ограничения

" Реколтата е естествена, по-малка от предходната година, само че добра, имаме нужните количества . Средните добиви са 500-600 кг на декар. Емоционална е картината, няма да се блазня да влизам в детайлности, тъй като знам обстановката област по област. Завършва жътвата и на ечемика. Не ни чака спешна обстановка ", увери той.

Топ приоритет на новото управление са родните производители, които, в конкретика тези на зърно, са наранени от вноса от Украйна. Продължават и работите по Плана за възобновяване и резистентност в региона на агросектора, работи се и върху Стратегическия проект за развиване на земеделието, върнат ни то Еврокомисията с 405 забележки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР