Екипът на Министерството на труда и социалната политика, в частност

...
Екипът на Министерството на труда и социалната политика, в частност
Коментари Харесай

Държавата ще помогне на всеки пострадал от наводнението в Берковица

Екипът на Министерството на труда и обществената политика, в частност Агенцията за обществено подпомаган, ще окажат нужната поддръжка за всеки, който е потърпевш от наводнението в Берковица . В това увери пред публицисти в Народното събрание вицепремиерът и длъжностен обществен министър Лазар Лазаров.

Лазаров изясни, че дружно с кмета на общината ще провеждат обходи по парцелите на хората, с цел да може да се разпознават тези, които са потърпевши. " Бих желал също да отбележа, че от 1 юни работят нови правила в региона на общественото подкрепяне . В рамките на тези нови правила се планува една еднократна помощ за случайно зародили потребности, която беше 375 лева В момента нейният размер е нараснал доста и е до 1512 лева ", разяснява общественият министър.

Лазаров означи, че размерът на средствата варира според от провалите и нанесените вреди, а процедурата за кандидатстването е облекчена, с цел да може хората по-бързо да се възползват от тях. " Тези средства съставляват поддръжка за първите непосредствени потребности за покупка на храна, вода, медикаменти или дребна домакинска мебелировка. Те не са предопределени да покриват ремонтни или възстановителни действия ", сподели още общественият министър.

Припомняме, че на 1 юни поради проливните дъждове река Раковска преля. Бяха евакуирани хора,.
 Обявиха отчасти бедствено състояние в Берковица
Обявиха отчасти бедствено състояние в Берковица

Сформиран е и спешен щаб
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР