Екипът на министър Кралев работи дълго и активно в посоката

...
Екипът на министър Кралев работи дълго и активно в посоката
Коментари Харесай

Зам. министър Ваня Колева: За седмица няма да разрешим проблемите на масовия спорт



Екипът на министър Кралев работи дълго и интензивно в посоката на всеобщия спорт и сме наясно, че в границите на тази седмица не може да се разрешат проблемите на всеобщия спорт, съобщи особено за предаването „ Спорт и музика “ заместител – министърът на младежта и спорта Ваня Колева във връзка откриващата се през днешния ден Европейска седмица на спорта “ #BeActive “.

Положихме изключителни старания да създадем изменение в Закона на предучилищното и учебно образование. Успяхме да се преборим за смяна, за това треньори по избран тип спорт да влизат в третия час по физическо образование. От 1-ви до 4-ти клас  физическото обучение да се показва от преподаватели по физическо образование.

Предстои спор часът по физическо образование да бъде оптимално потребен за учениците. Важна в тази посока е и работата със фамилията. Физкултурните салони и образователната база също са нас приоритет, добави Колева.

Приоритет са и стратегиите за развиване на всеобщия спорт - новите „ Тенисът – спорт за всички “, „ Децата и спортния клуб “, „ Голфът- спорт без граници “. Доразвиват се „ Научи се да караш ски “, „ Научи се да плуваш “, „ Спорт за учащи “, „ Спорт за деца в детските градини “, „ Спорт за учащи в риск “. В тях всяка година взимат присъединяване над 40 000 деца.

Министерството на младежта и спорт провежда и финансира ученическите игри в които вземат участие всички общообразователни и специфични учебни заведения за деца с увреждания. В тях вземат участие 85 000 деца, данните са от 2016/2017 година, приключи зам. министър Колева.


Европейската седмица на спорта беше открита с ревюто „ Избери спорт #Бъди деен “ в Борисовата градина. На него водещите спортни федерации показват опциите за упражняване на техните спортове на територията на София и ще създадат демонстрации - леката атлетика се показва посредством специфичната стратегия на Международната федерация „ Детска атлетика “. На татамито ще се докоснете до бойните изкуства таекуондо, карате, кик бокс и муай тай. Баскетболни кошове, волейболни и мрежи за бадминтон ще са разполагаем на всеки, който желае да поиграе. Желаещите ще могат да вземат първи уроци на кану-каяк в езерото „ Ариана “. Презентации и демонстрации ще създадат още федерациите по фехтовка, съвременен петобой, джудо, битка, бокс, плуване, биатлон, тенис, хандбал, художествена гимнастика, кану-каяк, спортна гимнастика, акробатика, пукотевица с лък, голф и ски.

Европейската седмица на спорта се провежда за трета поредна година. За 2017 година тя ще се организира от 23 до 30 септември със спортни събития в София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Благоевград и Враца. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР