Екипът на Международната агенция за ядрена енергия (МААЕ) е на

...
Екипът на Международната агенция за ядрена енергия (МААЕ) е на
Коментари Харесай

Мисията на МААЕ се отправи към АЕЦ Запорожие

Екипът на Международната организация за нуклеарна сила (МААЕ) е на път за нуклеарната централа " Запорожие ", която е цел на обстрел от няколко седмици. Това заяви Рафаел Гроси, ръководителят на МААЕ и началник на актуалната задача на организацията в Украйна, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Най-после след няколко месеца на старания се движим напред. МААЕ се насочва към вътрешността на нуклеарната централа " Запорожие ", която е най-голямата в Европа ", съобщи Гроси пред публицисти в Киев, тъкмо преди делегацията, водена от него, да се насочи към централата.
Обектът е окупиран от съветската войска от началото на март.

" Осъзнавам изцяло значимостта на този миг, само че ние сме подготвени. МААЕ е подготвена. Ние ще направи равносметка след края на задачата ни. Ще прекараме няколко дни там ", съобщи Гроси.

Вчера делегацията се срещна с украинския президент Володимир Зеленски в Киев. По този мотив Зеленски сподели, че интернационалната общественост би трябвало да реализира от Русия неотложно демилитаризиране на централата. Според него това постанова изтеглянето на всички съветски военни с техните експлозиви и оръжия от обекта.
Русия и Украйна си разменят обвинявания, че обстрелват централата.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР