Екипът на Фрог нюз се свърза с него, след като

...
Екипът на Фрог нюз се свърза с него, след като
Коментари Харесай

Дилян Георгиев пред Фрог: Не съм свидетел срещу Борисов. МВР не търси кошаревски свидетели, за разлика от предишните

Екипът на Фрог нюз се свърза с него, откакто в няколко медии излезе информация, че той ще даде показания против някогашния министър председател Бойко Борисов. Ето какво още изясни той във връзка със скалъпения компромат:

Г-н Георгиев, някои медии написаха, че вие ще свидетелствате против Бойко Борисов. Това истина ли е?

Не, в никакъв случай не съм има касателство с Борисов. Не го познавам. Никога в живота си няма да стана кошаревски очевидец.

А някой въобще изискал ди е да сте кошаревски очевидец.

Не. Ще осъждам медиите, които са написали лъжата по мой адрес. Вече съм се обърнал към юристи. Новото управление на Министерство на вътрешните работи не прави това, което правеше предходното.

Какво визирате?

Това с кошаревските очевидци. Мен ме осъдиха точно на такива показания. Изкараха ме какъв ли не.

Държавното обвиняване споделя, че сте рекетирали Ахмед Доган и Делян Пеевски.

А те двамата в показанията си пред профилираната прокуратурата споделят, че не ме познават. В същото време мен ме осъждат като рекетьор, разузнавач и терорист.

Предполагам се досещате, че спрягането на името ви в този миг не е инцидентно. Имате ли пояснение за какво изплува то? Поръчка ли е и какво цели?

Нямам концепция. От нощес към този момент не съм в България, тъй като се тормозя за живота си. Като знам по какъв начин работи българската прокуратура, нищо друго не ми остана, с изключение на да се махна от страната.

Казвате, че не работи, по този начин ли?

Снощи основния европейски прокурор Лаура Кьовеши напълно ясно го сподели по какъв начин работи прокуратурата, за разлика от Министерство на вътрешните работи. Никога не съм бил кошаревски очевидци и в никакъв случай няма да бъда. Не зная за какво намесват мен.

Същите тези медии припомнят, че сте били съден за футболно безчинство. Изкарват ви се всички “мръсни ризи”.

Вярно е. Фен съм на ЦСКА, за разлика от някогашния министър председател Бойко Борисов, който е най-големия почитател на “Левски” и който си има почитатели, които вървят по митинги. Аз не съм от тези почитатели, аз съм от другите. Виждам, че се намесва името и на мой другар в тази история. Той е огромен румънски предприемач и в никакъв случай не е бил задържан, както се твърди. Държа да отбележа,че той е френски жител. Страшни гадости се изливат по мой адрес. Тези неща сигурно иска ми се отразят и затова не съм в България. Искам изрично да заявя, че аз не съм рекетьор. Но съм си изпатил от кошаревски очевидци.

Няма да говорите против Борисов, тъй като не знаете какво е правил, по този начин ли?

Няма да потвърждавам, само че и децата на улицата знаят тези неща.

Катя Илиева, Фрог нюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР