Екипът на борещия се срещу корупцията дисидент, който почина миналата

...
Екипът на борещия се срещу корупцията дисидент, който почина миналата
Коментари Харесай

Изявени руски критици на Кремъл призоваха властите да предадат тя...

Екипът на борещия се против корупцията отстъпник, който умря предходната седмица в наказателна колония оттатък полярния кръг при неизяснени условия, показа апели от редица обществени персони, отправени в обществените мрежи. Сред тях са нобеловият лауреат и публицист Дмитрий Муратов, режисьорът Андрей Звягинцев, писателят Виктор Шендерович и участничката в протестната група „ Пуси Райът “ Надежда Толоконникова.

„ Срамота е да се приказва нещо такова в страна, която към момента се счита за християнска, само че предайте на Людмила Ивановна сина ѝ “, акцентира Дмитрий Муратов, основен редактор на самостоятелния вестник „ Новая газета “, визирайки майката на Навални.

 

„ Путин дълги години се опасяваше от Навални, до момента в който беше жив. И Путин се опасява от Навални и след гибелта му – откакто умъртви Навални, той към момента се опасява от него “, посочи от своя страна Шендерович, разгласен за „ задграничен сътрудник “ от Кремъл поради сериозните си възгледи във връзка с съветската инвазия в Украйна.

Екипът на Навални остро осъжда съветските управляващи, че са умъртвили опозиционера в пандиза и се стремят да предотвратят обществено заравяне, с цел да избегнат акции в негова поддръжка измежду руснаците.

 

Припомняме, че стотици души бяха арестувани за последната седмица в Русия за отдаване на респект на водещия опозиционер на съветския водач Владимир Путин, който към момента не е коментирал обществено неговата гибел.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР