Екипът на Actualno.com ви представя кратък преглед на най-важното от

...
Екипът на Actualno.com ви представя кратък преглед на най-важното от
Коментари Харесай

Новини или novini: Картината на печата за 3 март

Екипът на Actualno.com ви показва къс обзор на най-важното от днешните вестници. 
24 часа
Борисов: Ердоган няма да идва в София в петък, не желае да сяда на маса с Мицотакис. Президентът беше подготвен да пристигна в петък в София, само че нежеланието му да седне на една маса с Мицотакис, охлади моето предпочитание да стане тази среща. Аз съм уверен, че рано или късно би трябвало да проведем такава среща. Още не всички сме узрели и не всички виждат голямата филантропична заплаха, която се задава. Нито съм най-страхливия, нито най-плашливия. Само с разсъдък, мир и дипломация, зачитайки интереса на другия. Тази среща в София се надявам да я проведем по-скоро и по-добре. Благодаря на президента, че одобри поканата, само че и той ме разбра, че не може да мине тази среща без гръцкия сътрудник. Г-н президент, на половина свършихме работа, само че при нашите връзки, които са за образец, може нещата да се получат ", сподели още Борисов. 
Труд
4 млн. българи чупят кантара. Затлъстяването убива повече хора от злополуките, Алцхаймер и терористичните актове. Дебелите хора страдат по-често от диабет, рак и сърдечни проблеми. Близо 4 319 000 българи или 61,7% от популацията на България е с наднормено тегло, демонстрират последните данни на Световната здравна организация (СЗО). Това ще рече, че две трети от българите са със затлъстяване, съобщи в понеделник началникът на Клиниката по Ендокринология и заболявания на обмяната в УМБАЛ “Александровска ” проф. Здравко Каменов във връзка 4 март – Световният ден за битка със затлъстяването. По този обезпокоителен индикатор страната ни е на десето място в Европа.
 Монитор
 Обявиха грипна почивка в 6 области. Втора за този сезон грипна почивка е оповестена в 6 области в страната, откри порверка на „ Монитор “.
В Бургас тя стартира от 3 март и ще продължи три дни. Решението за нея е взето от Областния щаб за битка с грип и остри респираторни болести. Децата и младежите ще влязат още веднъж в класните стаи на 9 март. По думите на доктор Георги Паздеров, шеф на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) - Бургас, още при започване на предходната седмица е получена информация за доста отсъстващи деца.
" Тогава отчетохме 269 случая на болни върху 10 % от следеното население на града. Днес имаме данни за последните седем дни – общо 469 случая на заболели. По думите на доктор Паздеров съвсем всички изследвани случаи са на хора, болни от грип вид Б. За разлика от първата грипна вълна, когато болестта е засягала най-много децата от 0 до 4 години, а след тях - тези от 5 до 14 години, в този момент най-засегнати са от 5 до 14-годишните, които са доста повече, а на второ място са до 4-годишните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР