Екипажите на вертолети Ми-28НМ от армейската авиация унищожиха жива сила

...
Екипажите на вертолети Ми-28НМ от армейската авиация унищожиха жива сила
Коментари Харесай

Руското МО: Вертолети Ми-28НМ унищожиха маскирана техника на ВСУ

Екипажите на вертолети Ми-28НМ от армейската авиация унищожиха жива мощ и камуфлажна военна техника на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в зоната на отговорност на група войски " Юг ". Това споделиха от съветското министерство на защитата, оповестяват съветски медии.

„ В резултат на бойните дейности екипажи на армейската авиация на вертолети Ми-28НМ от състава на ударна група нанесоха удар с неуправляеми авиационни ракети по маскирана техника и жива мощ на съперника, всички цели бяха унищожени “, означават от ведомството.

Министерството добави, че след удара екипажите са направили противоракетна маневра благодарение на бордовата отбранителна система и сполучливо са се върнали на позициите си.

„ По време на бойно дежурство екипажът на зенитно-ракетния комплекс „ Тор-М2 “ от 1-ва гвардейска танкова войска на Западната група войски унищожи разследващи безпилотни летателни апарати (БЛА) на Въоръжените сили на Украйна. В региона на специфичната военна интервенция екипажите на зенитно-ракетните системи от Западната група войски „ непрекъснато обезпечават благонадежден щит на войските от закани от въздуха “, се отбелязва в известието.

Министерството на защитата на Русия посочи, че по време на бойното дежурство екипажът е заел позиция, употребявайки 360-градусова радарна станция, разкрил е приближаващи противников БЛА и е изстрелял ракети за унищожаването им. Свалените безпилотни самолети са употребявани за поправяне и ориентиране на артилерийски цели от украинските въоръжени сили.

Зенитно-ракетната система Toр-M2 може да поразява необятен набор от цели: самолети, хеликоптери, безпилотни летателни апарати и даже балистични ракети. „ Можем да работим по всички типове цели, от самолети, хеликоптери до всички типове БЛА и крилати ракети “, споделя заместник-командирът на батарея с позивна Рокфор, представен от Министерството на защитата.

 

Източник " Труд "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР