Екипажите на вертолети Ка-52, Ми-28 и щурмови самолети от Западната

...
Екипажите на вертолети Ка-52, Ми-28 и щурмови самолети от Западната
Коментари Харесай

Руската авиация е нанесла девет удара по ВСУ на Купянско направление

Екипажите на вертолети Ка-52, Ми-28 и щурмови самолети от Западната формация на войските нанесоха девет ракетно-бомбени удара по войските на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в купянското направление. Това сподели за съветската осведомителна организация ръководителят на пресцентъра на групата Сергей Зибински.

„ Екипажите на щурмови вертолети Ка-52, Ми-28 и щурмови самолети от групировката войски „ Запад “ нанесоха девет ракетно-бомбени удара по скупчването на жива мощ, въоръжение и военна техника на 14-та обособена механизирана бригада на частите на териториалната защита в региони на селищата Синковка, Ивановка, Стелмаховка и Берестовое “, сподели още Сергей Зибински.

Ръководителят на пресцентъра на групировката добави, че екипажът на изтребител-бомбардировач Су-34 е нанесъл въздушен удар по пункта за краткотрайна дислокация на 43-та обособена механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна край село Песчаное.

Зибински означи, че Западната група войски е унищожила повече от два взвода на Въоръжените сили на Украйна в Купянска посока.

Общите загуби на съперника възлизат на повече от два взвода жива мощ, два пикапа и един разследващ безпилотен летателен уред “, добави Сергей Зибински.

Ръководителят на пресцентъра на групата добави, че по време на контрабатарейния пердах артилерията на групата е унищожила 155-милиметрова самоходна артилерийска установка „ Краб “ полско произвеждане и минометен разряд в региона на Новоегорьевка и Ревучи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР