Екипажът на Международната космическа станция ще прекоси 16 пъти границата

...
Екипажът на Международната космическа станция ще прекоси 16 пъти границата
Коментари Харесай

Екипажът на МКС ще посрещне Нова година 16 пъти

Екипажът на Международната галактическа станция ще прекоси 16 пъти границата сред 31 декември и 1 януари и надлежно толкоз пъти може да чества Нова година. Това показа в своя Twitter съветският космонавт Сергей Куд-Сверчков, който сега е на борда на станцията, съобщи РИА Новости.
" При всяка от 16-те обиколки дневно ще пресичаме часовата зона, в която стартира 1 януари, което значи, че можем да честваме Нова година до 16 пъти ", прецизира той.
Според него съветските космонавти на МКС ще стартират да честват Нова година за първи път в 15.00 часа московско време дружно с жителите на Петропавловск-Камчатски, а по-късно ще честват с всяка часова зона на страната.
Куд-Сверчков споделя също, че ще предложения задграничните астронавти на борда на празнична вечеря със сандвичи с хайвер от есетра в съветския сегмент и към този момент е подготвил дарове за тях.
На МКС сега работят съветските космонавти Сергей Рижиков и Сергей Куд-Сверчков, американските астронавти Катлийн Рубинс, Майкъл Хопкинс, Виктор Глоувър и Шанън Уокър и японецът Соичи Ногучи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР