Екипажът на фрегатата Верни беше тестван за коронавирус, след като

...
Екипажът на фрегатата Верни беше тестван за коронавирус, след като
Коментари Харесай

Фрегатата Верни се завърна във Варна, тестваха за COVID-19 екипажа

 Екипажът на фрегатата " Верни " беше тестван за ковид, откакто се завърна след обучение във Варна през вчерашния ден.

Фрегата " Верни " от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби – Военноморски сили взе участие за времето от 23 март до 12 април в Постоянната военноморска група на НАТО 2 (SNMG 2). Заедно с фрегата " Верни " в групата участваха италианския разрушител " Вергинио Фасан ", канадската фрегата " Фредериктън ", турската фрегата " Салирейс " и румънската фрегата " Реджина Мария ". Командир на съединението беше флотилен адмирал Паоло Фантони, който ръководи съединението от борда на италианския унищожител.

Целта на плаването бе повишение на равнището на оперативната съгласуемост с Военноморски сили на съюзническите страни, рационализиране на подготовката и качествата на персоналния състав на кораба за присъединяване в провеждането на учения в съюзнически формат и рационализиране на тактиките, техниките и процедурите при взаимно корабоплаване със страни членки на НАТО.

По време на двадесет дневното си корабоплаване групата прoведе взаимни учения от вида PASSEX поредно с кораби и подводница от Военноморски сили на Република Турция, с кораби от Военноморски сили на Република Румъния, както и с катери от бреговата защита на Република Грузия. Проведени бяха голям брой учения по водене на битка с подводен, въздушен и надводен противник; тренировки и учения по тактическо маневриране; приемане и предаване на товари на море; осветление на надводната и въздушната конюнктура.

Командирът на фрегата " Верни " капитан II сан Теодор Кабаков дружно с 135 членният екипаж на кораба получиха висока оценка от командира на съединението флотилен адмирал Фантони за приносът им към рационализиране на подготовката и боеспособността на групата.

Участието на кораба в групата ще бъде запомнено с невижданите ограничения против разпространяването на COVID-19 и сполучливата доставка на аварийни елементи на море с присъединяване на вертолет от състава на Военноморски сили на Република България. По отношение на ограниченията против разпространяването на COVID-19, всички екипажи съблюдаваха цялостна възбрана за слизане на брега, както и качване на други кораби от състава на съединението. С цел сигурност всички срещи на командира на съединението с локалната власт в Република Румъния и Република Грузия бяха извършени онлайн (по Скайп).

Равносметката е 3120 проплавани благи за 350 часа и присъединяване допълнително от 200 разнообразни учения и тренировки.

Поради нарасналите противоепидемиологични ограничения в страната корабът бе краткотрайно дислоциран в град Варна, където членовете на екипажа ще преминат през медицински прегледи, след което фрегата " Верни “ ще се завърне на мястото си за непрекъснато дислоциране в Пункт за базиране Бургас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР