Екипажът Георги Гераджиев/Георги Гаджев ще се завърне на терена като

...
Екипажът Георги Гераджиев/Георги Гаджев ще се завърне на терена като
Коментари Харесай

АСК Пловдив отново на рали в Турция

Екипажът Георги Гераджиев/Георги Гаджев ще се завърне на терена като тандем идния уикенд, когато ще нападна макадамовите трасета на Рали Мармарис, което важи за шампионата на Турция и за Европейския рали трофей (ERT) на Международната автомобилна федерация (FIA) – Балканска зона, а през идната 2018 година ще бъде кръг и от Световния рали шампионат.

Въпреки, че Гераджиев и Гаджев не са се състезавали дружно от юни 2016 година, двамата се познават чудесно и се сработиха незабавно на провелия се преди няколко дни предстартов тест на особено подбрано макадамово трасе, наподобяващо оптимално стадиите на Рали Мармарис.

На теста, също по този начин, бяха тествани и разнообразни настройки на спортния автомобил Форд Фиеста R2 (клас RC4 – коли с един задвижван двигателен мост до 1600 куб.см.)

Ето какво показа Георги Гераджиев преди тимът да отпътува за Турция: „ Автомобилът е в обичайно положение – удовлетворен съм от теста, а двамата с Жоро Гаджев се познаваме чудесно от многото години взаимна работа. Очаква ни едно доста тежко рали, което експертите оприличават по компликация с класическото Рали Акрополис, както и със настоящето Рали Сардиния – две извънредно класни надпревари от Световния рали шампионат. Механиците ни за Рали Мармарис ще бъдат Стефан Итов и Владимир Бахчаванов. “

Екипът на АСК „ Пловдив “ към този момент отпътува за курорта Мармарис, който е център на надпреварата, а самото то се състои от 13 специфични стадия, покриващи отдалеченост от малко под 200 спортни километра.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР