Екип от учени от китайския университет Нанкай е разработил метод

...
Екип от учени от китайския университет Нанкай е разработил метод
Коментари Харесай

Робот клонира прасета в Китай

Екип от учени от китайския университет Нанкай е създал способ за клониране на свине, при който се употребява единствено робот, и първите седем прасенца към този момент са родени. Това се споделя в известие за пресата, оповестено на уеб страницата на университета, написа БГНЕС.

Университетът заяви, че в края на март женска елементарна свиня е подложена на развой на осеменяване, при който на всеки стадий е употребен робот. Тя е родила седем прасенца от породата Landrace.

„ Всяка стъпка от процеса на клониране беше автоматизирана и нито един човек не участваше в нито една интервенция по време на процеса на клониране ", съобщи Лю Яоуей, един от членовете на изследователския екип, представен от вестник „ Саут Чайна Морнинг Пост “.

Според него клонирането благодарение на робот усилва вероятността за триумф на клонирането като цяло, тъй като дейностите на робота са по-точни и вероятността те да повредят клетките е по-малка, което се случва постоянно, когато интервенцията се прави от хора.

Както се отбелязва в обявата, през 2017 година учени от университета Нанкай са отгледали първите в света прасенца, клонирани благодарение на робот, само че по това време учените към момента са взели участие в някои от стадиите на клонирането.

Според Лю Яоуей новата технология ще помогне на Китай, който е най-големият консуматор на свинско месо в света, да стане по-независим от вноса на продукта, изключително поради възбраните за търговия от страна на Съединени американски щати и други западни страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР