Екип от учени от китайския университет Nankai е разработил метод

...
Екип от учени от китайския университет Nankai е разработил метод
Коментари Харесай

Китай клонира прасета с помощта на робот

Екип от учени от китайския университет Nankai е създал способ за клониране на свине, при който се употребява единствено робот, като първите седем прасенца към този момент са родени.

Това се споделя в известие за пресата, оповестено на уеб страницата на университета.

Учебното заведение оповестява още, че в края на март женска елементарна свиня е подложена на развой на осеменяване, при който на всеки стадий е употребен робот. Тя е родила седем прасенца от породата Landrace.

„ Всяка стъпка от процеса на клониране беше автоматизирана и нито един човек не участваше в нито една интервенция по време на процеса на клониране ", съобщи Лю Яоуей, един от членовете на изследователския екип, представен от вестник South China Morning Post.

Според него клонирането благодарение на робот усилва вероятността за триумф на клонирането като цяло, тъй като дейностите на робота са по-точни и вероятността те да повредят клетките е по-малка, което се случва постоянно, когато интервенцията се прави от хора.

Както се отбелязва в обявата, през 2017 година учени от университета Nankai са отгледали първите в света прасенца, клонирани благодарение на робот, само че по това време учените към момента са взели участие в някои от стадиите на клонирането.

Според Лю Яоуей новата технология ще помогне на Китай, който е най-големият консуматор на свинско месо в света, да стане по-независим от вноса на продукта, изключително поради възбраните за търговия от страна на Съединени американски щати и други западни страни.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР