Екип от шестима следователи от НСлС и трима прокурори от

...
Екип от шестима следователи от НСлС и трима прокурори от
Коментари Харесай

Първо в Труд: Шестима следователи и трима прокурори разследват катастрофата на Струма

Екип от шестима следователи от Национална следствена служба и трима прокурори от Окръжна прокуратура-Перник ще работят по формираното досъдебно произвеждане за тежкия пътен случай на автомагистрала „ Струма “, при който починаха жители на Република Северна Македония.

С оглед интернационалния детайл на проблема прокурорите от отдел „ Международен “ при Върховната касационна прокуратура (ВКП) оказват цялостно подпомагане и съгласуваност по отношение на изпращането на молбата за правна помощ.

По линия на интернационалното правно съдействие са конкретизирани оптимално къси периоди за предаването на изисканите документи. Това съобщи за „ Труд “ Сийка Милева, представител на основния прокурор.

В тази връзка основният прокурор на Република България ще командирова в град Скопие прокурор и следовател от екипа, които ще предадат молбата за правна помощ в прокуратурата на Република Северна Македония. С оглед експедитивност и успеваемост командированият екип персонално ще получи изисканите документи.

С цел идентификация на починалите жители българският екип на място ще получи и ДНК-профилите от родственици на починалите за същите да бъдат съпоставени с ДНК-профилите на жертвите, респективно те да бъдат разпознати допустимо най-бързо.

Създадена е нужната организация за бързо и дейно следствие, има систематизиране на работата по обособени ресори и посоки.

Главният прокурор на Република България Иван Гешев е в непрекъсната връзка с основния прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески.

Прокуратурата работи на оптимални обороти за да се открият аргументите за настъпването на тежката злополука, както и за бързото освобождение на телата на починалите, споделиха още от държавното обвиняване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР