Екип от Националната следствена служба заминава за мястото на пътния

...
Екип от Националната следствена служба заминава за мястото на пътния
Коментари Харесай

Близо 50 души пътували в катастрофиралия сръбски автобус, няма загинали

Екип от Националната следствена работа отпътува за мястото на пътния случай

Близо 50 души е имало в авариралия рейс на автомагистрала " Тракия ". При случая няма починали. Това заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на данни от полицията. По първична информация по лист в транспортното средство са записани 48 пасажера.

Към този час всички са отведени в медицински заведения

" Автобусът е влезнал на територията на Република България през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " на 7 август в 23 часа. Пътувал е в посока българското Черноморие, през днешния ден е противоположният курс към Република Сърбия. На вход в рейса са били 49 лица, доказано е и, че толкоз е и броя на прибиране. От тези 49 - 46 лица са извозени с екипите на Спешна помощ към центровете в Стара Загора. 3 лица изчакват на място и са в положително положение ", осведоми по Българска национална телевизия заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Станимир Станев.

По думите му рейсът се е движил обикновено в своята лента и мудни и последователно е напуснал лентата си на придвижване.

По предписание на основния прокурор Иван Гешев екип от следователи от Националната следствена работа отпътуват за мястото на пътния случай край Стара Загора, с цел да стартират още тази нощ следствените дейности по отношение на авариралия рейс със сръбски жители на Автомагистрала " Тракия ".

Министерство на вътрешните работи оповестява, че краткотрайно е спряно в придвижването при Сливен посока София, задачата е обезпечаване на проходимост на избавителните екипи.

По първични данни случаят е станал към 20:10 часа на 217 км от автомагистралата, в платното за придвижване посока София. На място са екипи на полицията, пожарната и незабавна помощ. С цел за обезпечаване на проходимост за незабавните екипи при Сливен е основана организация за прекъсване на придвижване в сектора от пътен възел " Нова Загора " до пътен възел " Стара Загора ". Създадена е организация на придвижването по обходен маршрут: Нова Загора - Стара Загора; околовръстен път на Стара Загора и се включва в автомагистралата " Тракия " при пътен възел " Стара Загора " в посока София. Движението в региона се контролира от екипи на Пътна полиция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР