Екип от международни учени от САЩ, Швейцария и Китай са

...
Екип от международни учени от САЩ, Швейцария и Китай са
Коментари Харесай

Откриха лекарство за лечение на COVID-19


Екип от интернационалните учени от Съединени американски щати, Швейцария и Китай са разкрили лекарство, което нормално се употребява за рак, което може да се насочи към патогена на COVID-19, както и към други вируси. Резултатите от изследването са разказани в списанието ACS Infectious Diseases.

Съществуващите способи за лекуване на коронавирусна зараза към момента са надалеч от съвършенството, защото имат избрани нюанси на работа, тъй че специалисти от цялостен ​​свят търсят нови способи за лекуване.

Един подобен вид може да бъде противораковото лекарство апратоксин S4, което работи с човешки протеини и предотвратява репликацията на доста вируси, в това число SARS-CoV-2 и грип, написа zdrave.to.

При опити върху кафези от маймуни и хора с COVID-19 учените са разкрили, че апратоксин S4 понижава броя на инфектираните кафези по-ефективно от съществуващите антивирусни медикаменти. Молекулата също по този начин сподели, че е ефикасна против вируса на грип А, вируса Зика, вируса на Западен Нил и денга. В случай на SARS-CoV-2, лекарството не предотвратява навлизането в тялото, само че понижава количеството на шиповия протеин и понижава репликацията на вирусната РНК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР