Екип от експерти на УАДА има достъп до Московската антидопингова

...
Екип от експерти на УАДА има достъп до Московската антидопингова
Коментари Харесай

Екип от експерти на УАДА има достъп до Московската антидопингова лаборатория

Екип от специалисти на УАДА има достъп до Московската антидопингова лаборатория
Екип от специалисти на Световната антидопингова организация (УАДА) има за първи път достъп до Московската лаборатория за взимане на проби, оповестиха от Руското министерство на спорта. Визитата има за цел да приготви достъпа до данни и проби на съветски спортисти за интервала от 2011 до 2015 година. Именно тогава страната бе упрекната, че дава допинг на своите спортисти и това е политика на страната.

"Като част от нашето съглашение с УАДА срещата с нейния екип цели да обсъдим методите и механизмите, с които да осъществим прехвърлянето на проби", оповестиха от Министерството твърди организация TASS. "Експертите показаха своето виждане какво би трябвало да се случи и както се съгласихме, те имат достъп до нашата лаборатория", се споделя още в изказването.

Лабораторията бе разпечатана от съветските управляващи, които обявиха, че са провели лично следствие. От УАДА към момента не са удостоверили казаното от съветска страна. Срещата е подготвителна за процеса по добиване на данни от някогашната Московската лаборатория, който може да отнеме даже седмици.

УАДА наказа Руската антидопингова организация (РУСАДА) през ноември 2015 година след следствие, което откри, че Русия провежда всеобща машинация с допинг, а нейният център е точно Московската лаборатория.

В Световната антидопингова организация се надяват, че могат да възстановят данни, които ще им разрешат да сформират лист с проби за анализиране. След това те ще бъдат изпратени до интернационалните спортни федерации, с цел да стартира дисциплинарна процедура. Това ще се случи обаче единствено в случай че данните от лабораторията не са към този момент унищожени.

През септември УАДА си навлече гнева на интернационалната общност, откакто анулира наказването на РУСАДА, преди да има достъп до базата данни в Москва. От антидопинговата организация дадоха отговор, че ще наложат нови наказания на Русия, в случай че тя не сътрудничи до 31 декември тази година. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР