Екип от 33-ма медици, психолози и социални работници ще се

...
Екип от 33-ма медици, психолози и социални работници ще се
Коментари Харесай

Димитър Николов с грижа за самотните възрастни в Бургас

Екип от 33-ма медици, психолози и обществени служащи ще се грижи за самотните и заболели възрастни хора в морския град
Eкип от 33-ма здравни и обществени експерти стартират визити по домовете на възрастни и самотни хора в Бургас. Това е нова обществена услуга, която с изключение на патронажна грижа, ще включва и здравно обслужване.

„ Идеята за тази нова грижа в Бургас получи поддръжка от Министерството на труда и обществената политика и Националното съдружие на общините в България, като по този метод се доразви в стратегия за цялата страна “, показа Димитър Николов, който през днешния ден се срещна с консуматори на обществения патронаж, с цел да чуе мнението им за новата стратегия, както и предложенията им за допълнение на услугите с медицински грижи.

33-мата експерти, които към този момент са наети по програмата, са медицински сестри, психолози, рехабилитатори и домашни санитари. Те ще бъдат включени в мобилни екипи, които ще посещават домовете на възрастните хора на територията на цялата община. Екипът ще правят здравна грижа, посредством премерване на кръвното налягане и кръвната захар, ще реализират връзката на пациента с общопрактикуващия му доктор, ще съпровождат лицата до болнично заведение, ще извършават рехабилитация, психическо консултиране и други.  

Идеята на Димитър Николов е програмата да се дофинансира, тъй че да обхване допустимо най- доста нуждаещи се от грижа възрастни хора на над 65 години, които нямат опция да се обслужват сами. Съобразно самостоятелните потребности на всеки, ще бъде направен график, по който експертите ще посещават домовете за слагане на инжекции, промяна на превръзки, разчистване, извършване на покупки, лична хигиена и други

Новата услуга ще способства за възстановяване качеството и разширение диапазона от предоставени услуги в домашна среда, за повишение на здравния статус на възрастните, които не могат сами да се грижат за себе си или скоро са изписани от болнично заведение и за самотните хора, които нямат близки или живеят в отдалечените квартали на града.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР