Екип на NOVA е в Украйна, за да покаже отблизо

...
Екип на NOVA е в Украйна, за да покаже отблизо
Коментари Харесай

Екип на NOVA в Киев: Каква е ситуацията на фона на напрежението с Москва

Екип на NOVA е в Украйна, с цел да покаже от близко обстановката в страната на фона на възходящото напрежение с Русия.

От площад „ Майдан”, където бяха митингите през зимата на 2013-2014 година, предават специфичните пратеници на NOVA Николай Дойнов и операторът Росен Илиев.

Именно „ Майдана” е мястото, от което започнаха съществени политически промени в Украйна. Оттогава мина доста време, случиха се доста хубави неща за страната, само че и такива, които украинците мъчно могат да преглътнат. Оттогава Украйна изгуби Крим, избухна сериозният вътрешен спор в Донбас, а районът се раздели на две непризнати и до през днешния ден републики – Донецка и Луганска. Основният проблем от този момент до през днешния ден са охладнелите връзки сред Киев и Москва. Отношения, които на няколко пъти, в това число и в този момент, са били покрай въоръжен конфликт сред двете страни.

Вчера Съединени американски щати и НАТО отхвърлиха в писмени отговори до Русия настояването Алиансът да се изтегли от Източна Европа, а на Украйна в никакъв случай да не бъде предлагано участие.

Международни наблюдаващи споделят, че надали Путин е бил сюрпризиран от сходен отговор. Въпросът е какви ще са идващите му дейности.

Западът остави редица дипломатически благоприятни условия на масата, които дават опция да бъде избегнат военния спор.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР