Екип на bTV заедно с полицейски служители показват отвътре какво

...
Екип на bTV заедно с полицейски служители показват отвътре какво
Коментари Харесай

Екип на bTV на дежурство с полицейски патрул: Нов тип сигнализация следи за нарушители


Екип на bTV дружно с полицейски чиновници демонстрират от вътрешната страна какво съставлява едно нощно дежурство на Автомагистрала „ Тракия “. Oсвен за нарушавания на пътя, екипите наблюдават и за незаконен трафик на мигранти. За задачата „ Пътна полиция “– Сливен употребява нов вид сигнализация. Вижте по какъв начин мина акцията и имаше ли глобени водачи.

Малко след 19:00 ч. полицейски патрул потегля от 278-ми километър на Автомагистрала „ Тракия “ по посока София. Автомобилът е без сигнализация, следваме го на отдалеченост. В първите 20 км придвижване няма, а автомагистралата е съвсем празна. Малко по-късно патрулът пуска светлинна сигнализация и специфичен надпис на полицейската кола, който показва на водача да се отклони и да последва служителите на реда.

„ Към всички еднообразно сме деликатни, защото не знаем кой къде отива, за къде пътува, кой транспортира и с каква цел е тръгнал на пътя “, споделя Галин Господинов от „ Пътна полиция “– Сливен.

Заради засиления мигрантски напън служителите на реда ревизират най-вече товарни коли. Последният случай е от уикенда, когато на автомагистралата е арестувана следващата група, транспортирана в бус от каналджиите.

„ В събота на 265-ти километър заловихме 69 индивида и двамата, които ги превозваха. Много бяха хората, в малко помещение. Имаше откарани в болница “, споделя служителят на реда.

Шофьорите също регистрират засиления надзор на пътя. Някои се оказват тествани по два пъти на ден. Други са сюрпризирани от новия вид сигнализация и надзор на пътя.

„ За пръв път в България, другояче в чужбина са ме спирали по този начин. Аз и поради това си карам след тях, знам какво ще стане “, споделя Георги Попов, водач.

След два часа и над 100 км по автомагистралата, нарушавания няма. Няма и глобени, само че дежурството на служителите на реда едвам стартира.

„ Вие тръгвате, ние оставаме. 12 часа ще патрулираме на Автомагистрала „ Тракия “. Да се надяваме, че ще бъде умерено “, споделя Галин Господинов.

Предвид огромния мигрантски напън, контролът се ускорява. Дежурствата на Автомагистрала „ Тракия “ и на останалите пътни сектори са 24-часови. Полицаите откриват доста случаи на незаконен транспорт на мигранти.

„ Линейният надзор е една от тези ограничения. Откакто стартира осъществяването на мярката има огромен брой нарушавания, защото чиновниците се движат в трафика непрекъснато. Рисковите изпреварвания на неразрешени сектори, в дясната страна на автомагистралата и през спешната лента са нарушавания, които са с максимален риск за придвижването “, споделя гл. контрольор Илиян Николов, шеф на „ Пътна полиция “ – Сливен.

Със специфичния надпис водачите по-лесно виждат полицейската кола, която им демонстрира мясотото, на което да спрат.

„ Идеята бе на шефа на регионалната дирекция. Към сегашния миг се приема добре, новаторски е. В Европа се употребява. Помага на чиновниците и е за сигурност както на хората, които учатсват в придвижването, по този начин и на нашите чиновници. За да спреш един автомобил на Автомагистрала „ Тракия “, където е скоростта е висока, е доста рисково за всички. По този метод ги извеждаме от трафика на безвредно място, където правим инспекция “, изяснява гл. контрольор Николов.

През идващите дни „ Пътна полиция “ – Сливен ще следи и за водачи, използвали опиати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР