Екип на BBC News беше доведен от израелски войски в

...
Екип на BBC News беше доведен от израелски войски в
Коментари Харесай

Израел показва малък склад с оръжия в болницата Ал Шифа в Газа, докато търсенето на командния център на Хамас продължава

Екип на BBC News беше доведен от израелски войски в сряда вечерта в болничното заведение Ал Шифа в Газа, където силите демонстрираха на CBS Партньорска мрежа за вести 15 револвера, няколко гранати, военни книжки и карта с входове и изходи на лечебните заведения. Израелските отбранителни сили обявиха, че оръжията и другите продукти са доказателство за това, че бойци на Хамас са употребявали най-голямото здравно заведение в Газа за военни цели, в нарушаване на интернационалното право.

„ Открихме доста компютри и друго съоръжение, което в действителност би могло хвърли светлина върху настоящата обстановка, надяваме се и във връзка с заложниците “, сподели представителят на IDF подполковник Джонатан Конрикус пред BBC. Той сподели, че компютрите съдържат изображения на заложници от Израел, взети в Газа, откакто са били отвлечени.

На екипа на BBC не бяха показани тези изображения, нито им беше разрешено да приказват с пациенти или лекари в болничното заведение. < /p> наземна интервенция в Ал Шифа.

„ Хамас не са тук, тъй като са видели, че идваме. Вероятно това е, което са били принудени да оставят. Нашата оценка е, че има доста повече “, Конрикус сподели пред Би Би Си.

Израелската войска също пусна фотоси на бойци, стоящи вътре в Ал Шифа до кутии, маркирани с огромен британски шрифт „ бебешка храна “ и „ медицински консумативи “. От IDF споделиха, че са изпратени инкубатори със лични източници на сила, с цел да оказват помощ на бебета, които би трябвало да бъдат извадени от болничните инкубатори заради липса на гориво за зареждане на генераторите. Той сподели, че захранваните с акумулатори инкубатори могат да се употребяват за подкрепяне на преместването на бебетата на по-безопасно място.

BBC сподели, че не е в положение да удостовери, че прехвърлянето на бебета от болничното заведение е станало.

Израелските сили към момента претърсваха в четвъртък тунели под Ал Шифа, за които неведнъж са казвали, че служат като щаб на Хамас. Съединени американски щати поддържаха това изказване, като представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби сподели тази седмица, че се счита, че Хамас ръководи „ възел за командване и надзор “ от болничното заведение.

Свидетели, които приказваха с новинарската организация Ройтерс от болничния комплекс, споделиха, че бойци са обикаляли от постройка в постройка, откакто са се преместили рано в сряда, и макар че се е чула пукотевица, няма известия за ранени в границите на територията на болничното заведение.

Междувременно жителите на Газа - повече от 1,5 милиона, от които съгласно Организация на обединените нации са били прогонени от домовете си в северната половина на анклава - споделиха, че IDF е хвърлила листовки в сряда в южната част региони на територията, инструктиращи хората да се изтеглят, съобщи Асошиейтед прес.

Стотици хиляди поданици на Газа избягаха от север към южна Газа, откакто им беше казано, че северните региони към този момент няма да са в сигурност от интервенциите на ИД. Новите указания може да значат, че Израел възнамерява да разшири военните си интервенции в региони, които в този момент са препълнени със стотици хиляди вътрешно разселени хора.

Листовките, които съгласно АП са паднали източно от южния град Хан Юнис инструктира цивилните да се изтеглят и сподели, че всеки покрай екстремистите или техните позиции „ излага живота си на заплаха “. в избраните зони може да се чака да отидат.

Палестинските чиновници в ръководената от Хамас Ивица Газа и голям брой чиновници на Организация на обединените нации са споделили неведнъж, че на никое място в гъсто популации, дълъг 25 благи крайбрежен район е в сигурност на фона на войната на Израел с Хамас.

В сряда израелският министър на защитата Йоав Галант сподели, че наземната интервенция на Израел в Газа в последна сметка ще „ включи както севера, по този начин и юга “, обещавайки да „ удари Хамас, където и да е “.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР