Египетска пътно-строителна техника се опитва да ремонтира контролно-пропускателния пункт Рафах

...
Египетска пътно-строителна техника се опитва да ремонтира контролно-пропускателния пункт Рафах
Коментари Харесай

Пунктът Рафах остава затворен

Египетска пътно-строителна техника се пробва да ремонтира контролно-пропускателния пункт Рафах с вярата, че 20 камиона с филантропична помощ ще могат да дойдат през него в Газа, може би още през днешния ден , оповестява кореспондентът на Би Би Си в Израел Том Бейтман.

Агенция " Франс прес " оповестява, базирайки се на египетските служби за сигурност, че Египет е премахнал бетонни блокове покрай границата с линията Газа .

Хората в линията Газа изпитват сериозна липса на храна, вода и медикаменти, до момента в който камиони, пренасящи нужната помощ, са блокирани на границата с Египет, чакайки да им бъде разрешено да преминат.

Единственият път към Газа, който ще бъде отворен, е Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафах. и е рисков, написа Бейтман.

Израел съобщи, че ще се съгласи единствено да се транспортира храна, вода и медикаменти . Сделката не включва нужното гориво за зареждане на лечебни заведения и системи за филтриране на вода.

Израел отхвърли да отвори границите си с линията Газа, само че, с цел да разреши на помощта да премине през Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафах, единственият маршрут към територия, която не се управлява от израелците.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, говорейки в Кайро, сподели, че доставките, планувани за петък, ще облекчат " голяма човешка болежка и страдалчество ". Но филантропичните групи споделят, че е нужна доста повече помощ и тя да идва непрекъснато.

Самият Гутериш пътува до Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафах , с цел да изиска персонално незабавното освобождение на камионите, пренасящи филантропична помощ.

Повече от един милион от 2,4-милионното население на Газа са разселени в границите на анклава, съгласно Организация на обединените нации, а филантропичната обстановка се утежнява всеки ден.

Организация на обединените нации разказа обстановката в Газа като " повече от пагубна ", откакто Израел стартира да бомбардира анклава от въздуха в отговор на смъртоносната офанзива на " Хамас " против Израел на 7 октомври.

Бомбардировките в Газа, най-вече цивилни, съгласно последните данни на следеното от " Хамас " здравно министерство.

Израелски публични лица споделят, че бомбардировките са в отговор нахлуването на бойци на " Хамас " в Израел от линията Газа на 7 октомври, убивайки минимум 1400 души този ден, най-вече цивилни, които са били убити, намушкани или изгорени живи.
 Израелската войска рапортува за над 100 ударени цели на Хамас
Израелската войска рапортува за над 100 ударени цели на Хамас

Терористичен отряд, обвързван с въздушни удари против Израел, също е бил " обезвреден "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР