Ефикасността на руската ваксина срещу новия коронавирус Спутник V от

...
Ефикасността на руската ваксина срещу новия коронавирус Спутник V от
Коментари Харесай

Ефикасността на руската ваксина Спутник V e 92 процента

Ефикасността на съветската ваксина против новия ковид " Спутник V " от третия стадий на тестванията доближи 92 % съгласно първия промеждутъчен разбор, оповестиха ТАСС и Ройтерс.

Руският фонд за директни вложения разгласява резултатите от разбора в Туитър.

" В хода на проучванията беше осъществена оценка на успеваемостта върху 16 000 доброволци 21 дни след приемане на първа доза от имунизацията или плацебо. В статистическия разбор са включени 20 подтвърдени случая на заболяване . По разпределянето им в групата на плацебо и на ваксина беше несъмнено, че успеваемостта на " Спутник V " е 92 % " - написа в известието.

Броят на разболелите се в тестванията на " Спутник V " е доста по-малък от 94-имата инфектирани в тестванията на пробната ваксина на " Пфайзър " и " Бионтек ". За удостоверение на ефикасността, която беше оповестена над 90 %, " от " Пфайзър " желаят да доближат 164 инфектирани.

Наблюденията на 10 000 имунизирани измежду спомагателните доброволци отвън клиничните тествания удостоверяват успеваемостта на " Спутник V " над 90 %.

Получените данни ще бъдат оповестени от института " Гамалея " във водещо научно здравно списание след самостоятелна оценка на авторитетни задгранични специалисти по епидемиология.

В Русия до момента 20 000 доброволци са получили първа доза от имунизацията " Спутник V " в 29 медицински центъра, а повече от 16 000 - първа и втора доза. Непредвидени странични резултати не са открити. Някои от имунизираните са развили грипоподобни признаци, съпроводени с тресчица, уязвимост, главоболие, болежка на мястото на инжекцията.

Наблюдението на участниците в проучването ще продължи шест месеца.

Русия записва имунизацията " Спутник V " за потребление през август, преди да стартират широкомащабните тествания през септември.

Напреварата за ваксина

Общо в целия свят се създават към 170 плана, по данни на СЗО. 47 препарата се изпитват върху хора, 11 са във заключителен етап. Повечето се съхраняват при температура до 4 градуса, само че това не важи за имунизацията на Пфайзер и БиоНТек, оповестена за пробив. Очакванията са медицинските институции бързо да реагират на условията за съхранението ѝ от минус 70 градуса.

Повечето страни към този момент подписаха контракти на зелено с фармацевтични колоси, разработващи ваксини. Така да вземем за пример Канада се контракти със седем компании, Европейският съюз с четири.

Преди време някои чакаха появяването на ваксина още през август. Сега други, като индийска фармацевтична компания, показва месец февруари като начало на произвеждане на по този начин мечтаното средство.

Първите имунизации против Ковид-19 в Европейския съюз биха могли да бъдат направени в първото тримесечие на 2021 година при един оптимистичен сюжет, съобщи през днешния ден директорката на Европейския център за надзор на болесттите Андреа Амон, съобщи Франс прес.

Добри шансове имат и американски компании, както и британско-шведски консорциум взаимно с Оксфорд. Китай също напредва. Поне 4 от изпитваните ваксини са във финалната фаза три. Сигурно е едно - ще би трябвало много време преди всички искащи по света да се имунизират.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР