Ефективни наказания спрямо сирийските каналджии - Омар Аднан, Ахмад Муфид

...
Ефективни наказания спрямо сирийските каналджии - Омар Аднан, Ахмад Муфид
Коментари Харесай

Ето как наказаха тримата каналджии от автобуса – убиец

Ефективни санкции по отношение на сирийските каналджии - Омар Аднан, Ахмад Муфид и Абдулах Абдулаехед наложи Районен съд Бургас. Burgas24.bg напомня, че тримата, че са подкрепили 47 чужденци да минават през българска територия, превозвайки ги с рейса, с който бяха убити двамата служители на реда от Бургас Йордан Илиев и Атанас Градев

Аднан получи дейно наказване от 4 години и 10 месеца " отнемане от независимост “. Абдулаехед ще лежи 4 години и 4 месеца в пандиза, малолетният по време на осъщественото на незаконното деяние  Муфид  - 1 година и 10 месеца.

В днешното правосъдно съвещание подсъдимите одобриха всички обстоятелства и признаха виновността си по всички обвинявания, възползвайки се от законовата опция да изискат правосъдното разследване да премине по съкратеното произвеждане.

На Омар Аднан е наложена и санкция в размер на 11 000 лв., а по отношение на Абдулах Абдулаехед  - 18 000 лв..

Припомняме, че Омар Аднан, Абдулах Абдулаехед и Муфид – малолетен, само че могъл да схваща свойството и смисъла на постъпките си и да ги управлява бяха предадени на съд от Районна прокуратура - Бургас. Те бяха упрекнати в разнообразни закононарушения, свързани с незаконното подкрепяне на 47 жители на Сирия, Мароко и Иран да преминат през българска територия, превозвайки ги с рейс.

Омар бе предаден на съд за четири обособени незаконни действия. Първото от тях е за незаконното подкрепяне на посочените чужденци да преминат през българска територия, превозвайки ги по метод, рисков за техния живот – рейсът е ръководен от недееспособен лидер – Аднан, с висока скорост, като 47-те лица са били сложени сред седалките на пода в рейса, без предпазни средства (колани). Престъплението е осъществено за времето от 24-25.08.2022 година в област Бургас – на основен път Малко Търново – Бургас, както и в Бургас. Престъплението в квалифицирано по чл.281 от Наказателен кодекс. То е осъществено в съучастничество с другите двама, които също бяха привлечени към наказателна отговорност за същото закононарушение. Тримата обвинени са целели да получат полза за себе си след реализиране на незаконното действие.

Омар бе предаден на съд за и за това, че е управлявал пътническия рейс, който не е регистриран по българския законов ред. Престъпното действие е осъществено за времето от 24 - 25 август 2022 година в Харманли, на републиканския път сред Харманли и Симеоновград, на републиканския път от Симеоновград до село Средец, област Стара Загора, на Автомагистрала " Тракия “, в сектора от Стара Загора до Бургас, на пътя Бургас – Малко Търново и в гр. Бургас. Престъплението е квалифицирано по чл.345, ал.2, вр.ал.1, вр.чл.23, ал.1 от Наказателен кодекс. За същото закононарушение към наказателна отговорност бе притеглен и Абдулах Абдулаехед, който е управлявал транспортното средство по част от маршрута.

Омар бе предаден на съд и за това, че е управлявал пътническия рейс, който е бил с нидерландски регистрационни табели, издадени за друго транспортно средство. Престъплението е квалифицирано по чл.345, ал.1, вр.чл.23, ал.1 от Наказателен кодекс. За същото закононарушение като обвинен бе притеглен и А.А, управлявал транспортното средство по част от маршрута.

Той бе предаден на съд и за това, че при превозването на жителите на Сирия, Мароко и Иран е попречил на орган на власт – полицейски чиновници да изпълнят отговорностите си. То е квалифицирано по закононарушение по чл.270, ал.1, вр. чл.26, ал.1, вр.чл.23 ал.1 от Наказателен кодекс.

Горепосочените закононарушения са осъществени при изискванията на действителна цялост сред тях. Наложените санкции са общи по по този начин повдигнатите обвинявания.

Припомняме също по този начин, че Омар е притеглен към наказателна отговорност за съзнателно причиняване на гибелта на двама полицейски чиновници, откакто провокира пътнотранспортно произшествие със служебния им автомобил, блъскайки го с управлявания от него рейс. Досъдебното произвеждане, което се организира под надзора на Окръжна прокуратура - Бургас, следва да бъде импортирано в Окръжен съд - Бургас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР