Ефектите на коронавируса се оказаха толкова изключителни, че дори Космосът

...
Ефектите на коронавируса се оказаха толкова изключителни, че дори Космосът
Коментари Харесай

COVID-19 с дълбоко въздействие върху европейската космическа индустрия

Ефектите на ковид се оказаха толкоз изключителни, че даже Космосът не съумя да се отбрани. Политиците в Европа предизвестяват, че икономическото влияние върху галактическата промишленост може да доближи до 1 милиард евро. Това частично се свежда до вложенията в частния бранш, които понижават на фона на икономическия спад, написа Euronews.
Оливие Леметр, общоприет секретар на „ Евроспейс “, споделя, че чака тази година частните клиенти да влагат по-малко в сателитни интервенции. Той счита, че галактическата промишленост ще се нуждае от „ голяма институционална поддръжка “ за научноизследователска и развойна активност. Според Леметр това е нещо, което страните от Европейски Съюз не осъзнават изцяло.
Докато държавите-членки се пробват да пестят, Европейската комисия упорства за вложения в космоса. Еврокомисарят по индустрията Тиери Бретон туитва, че скорошното изстрелване на SpaceX от Съединени американски щати е увещание за европейците, че „ самостоятелният достъп “ до космоса е „ извънредно значим “.

En signant le retour des USA dans les vols habités spatiaux, la mission #SpaceX nous rappelle surtout à nous, Européens, à quel point un accès autonome à l’#espace est crucial.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР