Едва шепа ядки на ден може за дълго време да

...
Едва шепа ядки на ден може за дълго време да
Коментари Харесай

Шепа ядки всеки ден държи докторите надалеч

Едва шепа ядки дневно може за дълго време да държи далеко от вас докторите, демонстрира ново проучване на група учени от Кралския лицей от Лондон. Според учените потреблението на примерно 20 грама орехи на ден може да ни защищити от евентуално съдбовни болести като инфаркт и рак.

Според проучването ядките понижават риска от сърдечносъдови болести с близо 30%, риска от рак с 15%, а риска от преждевременна гибел - с 22%. Същото количество ядки - еквивалентно на една шепа, също по този начин е обвързвано с намаляването на половина на риска от гибел от респираторно заболяване. Рискът от диабет бива понижен с близо 40%.

Нашето проучване бе концентрирано главно върху резултата от консумация на ядки върху евентуално смъртоносните заболявания като сърдечносъдовите болести, инсулт, рак. Сега обаче виждаме данни, че ядките имат и доста позитивно въздействие и върху други болести, които мъчат от години човечеството, споделя създателят на проучването доктор Дайфър Андер.

Открихме поредно понижаване на риска от доста разнообразни болести, което е мощна индикация, че е налице действителна връзка сред потреблението на ядки и разнообразни здравни индикатори. Това е много значителен резултат от толкоз малко количество храна, споделя още ученият.

Той и неговият екип анализирали данните на повече от 800 000 пациенти от целия свят. Проучването обхващало всички типове черупкови плодове като лешници и орехи, а също и фъстъци, които са механически бобови растения.

Анализът посочил, че ядките и фъстъците, които са с високо наличие на фибри, магнезий и полиненаситени мазнини, би трябвало да бъдат наложителен и всекидневен детайл от нашата софра. Съдържащите се в тях хранителни субстанции понижават сърдечносъдовия риск и рисково високите равнища на неприятния холестерол.

Някои ядки, изключително орехите и бадемите, също са богати на антиоксиданти и могат да се борят сполучливо с оксидативния стрес и вероятно понижаване на риска от рак. Въпреки че ядките са с много високо наличие на мазнини, те също са с високо наличие на фибри и протеини. Има доказателства, които допускат, че яденето на ядки в действителност може да понижи риска от затлъстяване с течение на времето, сочи още отчетът от проучването.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР