Едва ли има пловивчанин, който да не иска да притежава

...
Едва ли има пловивчанин, който да не иска да притежава
Коментари Харесай

Магазин в центъра смени четирима наемателя за 7 години, хазаите не знаят

Едва ли има пловивчанин, който да не желае да има магазин на Главната, само че от време на време би трябвало да внимаваш какво си пожелаваш. Магазин за цигари и алкохол на пъпа на Пловдив е на път да се трансформира в ябълката на раздора, откакто последния му наемател се жалва, че се постанова да напусне, макар договорът за наем, който е сключил. Обектът е почнал активността си като подобен през 2018 година, като до 2021 година негов наемател е компанията „ Викимар ”. Наемодател на обекта е „ Протеа ”.
Прочетете още
Междувременно обаче бизнесът е продаден няколко пъти без даже наемодателят да разбере. Към момента даже притежателят на " Протеа " - госпожа Милена Каменова твърди, че не знае кой стопанисва магазинчето. 

„ Госпожата  подписва контракт с „ Викимар ” за 3 години, с наем от 500 лева, след което го подвига на 1000 лева През това време компанията притежател на прилежащата постройка, към която е прикован магазина, стартира каузи и пуска тъжби против него, тъй като нарушава целостта на тяхната постройка, от което община Пловдив и регион „ Централен ” дават да се разбере,че този обект е противозаконен и би трябвало да бъде отстранен. Изпратени са писма и са предизвестени компания „ Протеа ” 2000 и „ Викимар ”. Когато е обявено това на компанията, те вземат решение да продадат бизнеса,тоест да преотстъпят правото на прилагане на друга компания,като в контракта има клаузата, която го разрешава. Това се случва през септември - октомври 2021, когато наемател става компания „ Ангелов груп 78 ” ЕООД, с МОЛ - Радослав Ангелов ”, описа той.

Той е и последният наемател, който Каменова познава. Следващият във веригата е госпожа Тодорка Теодосиева, чийто шурей Димитър Шенчев, подава актуалната тъжба. 

„ През 2022 година майката на дамата, с която пребивавам на фамилни начала изиска да влага събрани от нея средства в даден бизнес. Тъй като аз се занимавам с търговия и от години й споделих,че съм видял публикация за магазин на топ локация в града и инвестицията е доста добра. Решихме през септември същата година да купим бизнеса. Договорихме се със Радослав Ангелов, притежател към тази дата на компания „ Ангелов груп 78 ” ЕООД. Обектът към момента е противозаконен и се водят каузи, като „ Протеа 2000 ” и госпожа Каменова доста добре знаят и апелират решения на съд, община и други за печелене на време. ”, изясни той.

Разбрали се за сумата от 30 000 лева „ Ангелов груп ” да трансферира бизнеса си.Това се е случило началото на октомври 2022 година.

„ Няколко пъти го помолих да ни срещне с наемодателя, с цел да подпишем нов контракт. Той отговаряше, че това били възрастни хора от София, които мъчно биха пристигнали. Каза ми да заплащам сметките и наема постоянно на посочената банкова сметка. Започнахме активност, само че защото доста се усъмних в това, че нямаме връзка с наемодателя, взех решение да намеря притежателите по мой метод. Така се свързах с госпожа Каменова. Представих се кой съм, коя компания сме и я срещнах със обстановката. Тя доста се ядоса, че не е известена за смяната на наемателя и заплаши да ни изгони, да ни вдигне наема двойно и прочие. Аз изрично отхвърлих. Каменова съобщи, че съгласно нея, сме излъгани от Радослав Ангелов. Това беше последния ни контакт. Плащахме си отговорностите и работехме. Така, до началото на февруари тази година, когато моят юрист ми се обади да ми каже, че магазинът следва да бъде бутнат в най-скоро време. Общо взето имах към седмица да предам обекта. Научих от адвокатката на отсрещната страна,че след 7 години съдене,оспорване и така нататък,най - най-после съда е определил в последна инстанция и е издал заповед за непринудено осъществяване по срутване на обекта ”, описа той.

Репортер на медията ни се свърза с Милена Каменова, която изрично отхвърли да има общо със схемата за прекачване на наеми. 

„ Взех помещението чартърен, то е благосъстоятелност на госпожа Анева. Аптеката ми се обитаваше там близо 18 години. Законовите ни връзки са изцяло изрядни. Преди да стане аптека, обектът претърпя редица инспекции, в случай че е бил противозаконен кой щеше да ми издаде лиценз? След като реалокирах аптеката в седната постройка, взех решение да отдам помещението чартърен на компания, в частност „ Ангелов груп ” ЕООД. Тази компания смени 4 наемателя, под предлог, че бизнесът е продаден и сменя притежатели. Те даже не откриха за нужно да ме осведомят за това. Фактури за наем и така нататък съм получавала единствено от „ Ангелов груп ” ЕООД ”, съобщи тя.

В следствие, притежателите на парцела й изпращат едномесечно предупреждение, с което оповестяват, че от 04.01.2023 година помещението би трябвало да бъде изпразнено. Съответно, тя го препраща на наемателите. Тя показа фактури, контракти и двете предупреждения на кореспондент на TrafficNews .

„ Аз не съм притежател на парцела, аз имам контракт за наем. Какво ще решат притежателите да се случи с мястото не зависи от мен. Не е моя виновността, че индивидът е измамен при покупката на този бизнес от трета страна. В договорните връзки всичко е изрядно. В момента той чака от мен да го обезщетя за нещо, за което аз нямам виновност. Трябвало е, когато дава пари за бизнес да се запознае в детайли с изискванията, които се оферират, а те още веднъж наблягам не зависят от мен. Единствената ми връзка с парцела е контракта ми за наем със притежателите и с „ Ангелов груп ” ЕООД. Аз не преставам да получавам фактури за наем от тях, а не от въпросния нов притежател ”, съобщи тя.

Жената добави, че след прекратяването на контракта за наем е получавала закани, включващи инспекции от Национална агенция за приходите, малките екрани и прочие.

„ Ако постройката и обектът под нея не са законни, няма кой да ни остави там толкоз доста години. Това въпреки всичко е съвършен център. Още когато новият притежател се свърза с мен го предизвестих, че купува бизнес, който е привързан с контракт, гласящ, че след 1 година помещението ще бъде затворено ”, изясни тя.

Потърсихме за коментар и кмета на регион „ Централен ” Георги Стаменов. Той съобщи, че това е постройка от 50-те години, за която с години се водят каузи.

„ От двете прилежащи здания са се съдили с години, с цел да се разбере към кой парцел спада. Оказва се, че спада към този на ъгъла, под който се обитава аптека към днешна дата. Тя не е противозаконна. Има подавани тъжби за нелегално строителство, за които съдът се е произнесъл, че има сложена нелегално бетонна плоча. Сградата е с дървена структура и тази плоча е сложена без план и така нататък Сега тя би трябвало да се отстрани от притежателите и в случай че те желаят да бъде сложена нова, да го създадат по законов ред. Иначе всичко със постройката е наред, няма да бъде съборена ”, съобщи той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР