Едва ли има някой в държавата, който да не е

...
Едва ли има някой в държавата, който да не е
Коментари Харесай

Разгневен гражданин: Геноцид. Обричат ни на смърт, защото нямаме пари, братя и сестри

Едва ли има някой в страната, който да не е покъртен от злокобната вест, че жена е умряла в столична болница, тъй като не е имала пари да си доплати имплант. Сега към този момент който и властник да излезе и да зарони крокодилски сълзи, ще е все тая. Защото очевидно е въпрос единствено на време цинизмът и бездушието на системата да вземат следващите нови жертви. Вижте единствено чиновническото безсрамие, с което изясняват случая от Центъра за отбрана на правата в опазването на здравето: „ Пациентката не е имала близки, които да оказват помощ “. Ставало въпрос за „ транскатетърна аортна клапна протеза “, която коствала сред 14 000 и 20 000 лв., а Националната здравноосигурителна каса заплащала едвам 2400 лв..

Чудя се кой е тоя българин, в случай че не е мутра, олигарх или народен представител, който може по неотложност да се бръкне и да извади такава сума, все едно са му джобните за деня. Нали солидарността е смисълът на страната и на здравната и обществена система.

Ами в случай че те не работят, както е видно, не е ли време да се замислим по какъв начин да затворим тази страна и да се ориентираме към кардинално нов публичен контракт.

И доста апелирам, не ми излизайте с приказките, че не съм прав и за „ носталгия по комунизма “, тъй като такова безчовечие и дивотия не се случва в нито една цивилизована страна нито на Изток, нито на Запад. Единственото пояснение за този цинизъм е, че нацията ни е тотално глуха и затъпяла. Защото още преди повече от 15 години не различен, а корифеят демократ и някогашен министър-председател Иван Костов най-безцеремонно предизвести от трибуната на Народното събрание, че който има пари, ще се лекува и ще живее, а който няма – не. Е, някой да е реагирал? Колкото и в този момент. Така че, братя и сестри, ще си мрем без лекарска грижа. Срам!
Йордан ГЕНОВ, Пазарджик
Източник: bgnow.eu

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР