Едва ли има човек, който все още да не е

...
Едва ли има човек, който все още да не е
Коментари Харесай

Какви скрити послания откриха конспираторите в Squid Game

Едва ли има човек, който към момента да не е гледал известният сериал на Netflix – Squid Game. Корейското създание освен съумя да вдигне летвата и зрителския интерес, само че и да покаже на американската кино промишленост, че в случай че би трябвало да приказваме за принуждение – Азия знае по какъв начин да реализира това. Разбира се, около почитателите на сериала, се появиха и най-различни конспиратори, които бързо припомниха някои други знаци, които са налични и както мнозина споделят, те се крият пред очите на фена.

Чували сме най-различни митове за филми и в това отношение не би трябвало да забравяме, че в миналото Стенли Кубрик беше съумял да скандализира Холивуд с „ Широко затворени очи “, като този филм ни срещаше с елитно общество, което извършва най-различни ритуали, изключително откакто парите в действителност към този момент не са средство, което да ги стопира. Техният обред беше привързан с безспорната форма на перверзия, която нямаше по какъв начин да бъде пренебрегната от феновете.

Тук е моментът да споделим, че ще приказваме за историята на сериала, затова в случай че още не сте го гледали, а имате такива проекти, спрете да четете този материал. Истината е, че киното доста дълго време се стреми да остави някои вълнуващи послания и да разкрива практики, които в никакъв случай не бихме желали да виждаме, само че не с цел да ни накара да потърсим отговорника за тях, а просто за проявлението на безумство, в което никой няма да повярва. Един подобен забавен образец може да бъде първият филм на Стивън Спилбърг. Няма да го откриете в формалният лист със заглавия в IMDB или някъде другаде – Amblin живее своя личен живот и апропо няма доста информация за него.

 SEOUL, SOUTH KOREA – OCTOBER 09: A view shows Dalgona candy at a shop on October 09, 2021 in Seoul, South Korea. Ahn Se-Hwan and his co-workers actually supplied the Netflix TV series „ Squid Game “ with the 700 dalgona candies for filming. Dalgona, a South Korean sweet featured as one of the lethal challenges in the Netflix TV series Squid Game has become a global craze, boosting business for South Korean street vendors who sell the Dalgona candy. (Photo by Chung Sung-Jun/Getty Images)

Това, което знаем е, че по-късно студиото на Спилбърг ще се споделя тъкмо по този начин. Защо липсва? Създаден през 1968 година, същият споделя историята на двама души – хипита, които се пробват да стигнат до океана и да се насладят на хубостта му. Това, което знаем е, че в лентата няма нито един разговор и към 20 минути гледате просто контакт сред двама души – мъж и жена, които обаче като че ли се влюбват. Достигаме до финалната сцена, в която дамата най-сетне взема решение да отвори китарният калъф, който от самото начало се пази от мъжа и в никакъв случай не се отваря. Какво е наличието или както споделяше Брад Пит във кино лентата „ Seven “ – „ What`s in the box? “. Ако попитате нормалния фен, той ще съобщи, че вътре е имало книга, формален костюм, вратовръзка и други такъми, които демонстрират, че основният воин просто се е преструвал на хипи и се е опитвал да притегли вниманието на младата дама.

Истината обаче е, че някои конспиратори виждат нещо напълно друго. Съдържанието на китарата, с изключение на формалните облекла и вратовръзка, съпроводени с обувки, са: тоалетна хартия, книгата „ Градът и звездите “, магнезиево мляко и вода за уста, дружно с друго наличие. Самият кадър не разкрива толкоз доста, само че е задоволително за тези, които са осведомени с концепцията, да имат някаква визия. На първо място ще открием, че млякото от магнезий се употребява като естествено очистително и редица педофили са го носели със себе си, когато желаят да вършат анален секс. Прословутата книга е написана от Артър Кларк – прочут педофил, който в следствие бяга в Шри Ланка, с цел да не влезе в пандиза.

Сред предметите в кадър пада и чифт детско долни дрехи, което никой не може да каже дали е мъжко или женско. Тук е моментът да споделим, че героите пътуват за Калифорния, а половата гражданска война през 1968 година е известна в този щат, затова идва и въпросът, какво в действителност се случва и за какво този воин е толкоз благополучен? Някои други конспиратори припомнят, че самото име на кино лентата – Amblin, може да се размести, с цел да получим Nambla – North American Man Boy Love Association. Следователно имаме наличието, което един педофил би могъл да носи постоянно със себе си, среща се в щат, който към момента е толкоз безграничен, че даже и най-извратените мечти могат да се подчертаят.

Макар и въпросният филм да не участва на никое място и да не се демонстрира, тъкмо той отваря вратата на Стивън Спилбърг и след нея стартират най-различни забавни филми, които не просто ще го създадат богат, те ще го трансфорат в легенда. И все пак, за какво тъкмо този филм? Дали режисьорът просто не споделя, че знае какво се случва и може да споделя още доста други забавни истории? Факт е, че през днешния ден неговата щерка се насочва към порно промишлеността и счита да преследва кариера там.

Много въпросителни участват, както и във кино лентата на Стенли Кубрик, където се следи една нова форма за развлечение и нова форма за проява на мощ, неналичието на задръжки, неналичието на каквито и да било условия, всичко това може да се случи за една вечер и по-късно да изчезне още по-бързо. Тогава идва огромният въпрос – какво тъкмо имаме в Squid Game? Историята е много цветна и както знаем, започваме с търсенето на извънредно небогати хора, които имат потребност от луда сума пари, с цел да поправят нанесените вреди. За задачата се впускат в серия детски игри, където спечелилите не престават напред, до момента в който изгубилите ще бъдат убити. Условието е всеки да има равни шансове – нещо такова ще откриете във всяка една конституция.

Продължаваме напред с някои забавни знаци в тази посока. На първо място дано обърнем вниманието на полето на играта. Имаме квадрат, върху триъгълник и два кръга в двата края на полето. Кръгът на дъното на квадрата символизира тези хора, които се намират в най-ниското съсловие на обществото, тези, които умерено може да заобиколите и в никакъв случай да не си спомняте за тях. Кръгът на върха на триъгълника ни демонстрира онази част от обществото, която управлява цялото население и избира какво да се случва – по този начин наречените самопровъзгласили се богове. Точно тази история не може да ни изненада по никакъв метод. Ето и още един забавен миг – в края на първата игра всички получават правото да гласоподават и да се опитат да спрат цялото безумство.

Вместо да се стигне до рационално решение, най-сетне има следен избор, който основава илюзията, че имат свободата да избират какво да се случи. Лидерът и плеймейкър е човек, който преди този момент е бил служител на реда – препратката по някакъв метод ни припомня, че властта най-сетне играе поддържащата роля, с цел да се случва заниманието за висшата класа. За усилване на интереса, участниците автоматизирано получават по-малко храна, с цел да се управляват и да подходят към експанзия, протести, убийства и още доста други. Мнозина виждат ковчезите с панделка като подарък за боговете или подарък за самият хайлайф.

В последната вечер преди борбата ще открием, че тримата оживели се изправят на триъгълна маса с две лампи в ъгъла на стаята. Същите може да срещнете на някои масонски карти. Такива може да откриете в храма на Соломон. Интересното е, че режисьорът употребява същите маски, които можем да открием в „ Широко затворени очи “, само че кой още ги употребява? Обърнете внимание на празненството за 40-я рожден ден на принц Павлос, индивидът, който основава тематично развлечение от рода на „ Рай и Ад “, употребявайки същите маски и провеждайки всичко това в имението си за 12 милиона паунда в Лондон.

Там обаче се стига до кавги и пердах, като някои от историците споделят, че най-сетне се е стигнало до там, че поканените кралски семейства да се сбият. Кралски величия на Англия също са поканени и някои танцьорки на стълб ще опишат, че принц Андрю се е наслаждавал на осъществяването до 4 часа сутринта, като по-късно си е тръгнал.

Същият през днешния ден непрекъснато е упрекван в полови кавги. Интересно за какво са избрали празненството, за което се твърди, че Кубрик разкрива и след това умира ненадейно, белким не е желал да опише освен това? И въобще, от кое място идва вдъхновението, бихме могли да попитаме тъкмо това, в случай че не се сещаме за имена като Джефри Епстийн, който също имаше остров, камери и умерено разполагаше с сътрудници, които да притеглят хубавици от целия свят. С нещо сходно разполагаше и Майкъл Джаксън – индивидът върви на концерти и търси дребни деца, които да партнират на сцената, а в следствие и в леглото.

Като прави това, без да се тормози, че родителите могат да се намират в прилежащата стая, те въпреки това са удовлетворени, че имат пари и се радват на бляскав живот – нищо повече от това. Следователно имаме знаци, които за някои няма да ни демонстрират безусловно нищо, само че за други ще са нещо като обръщение, имайки поради неналичието на каквато и да било връзка или сходен филм, то дали просто не виждаме една насмешка със фена и едно обръщение, което се пробва да ни покаже някаква истина.

Не знаем, не можем да сме сигурни, само че е реалност, че всичко това генерира съвсем милиард и сътвори задоволително въпросителни. Киното или най-малко някои от основателите, се пробват да кажат нещо и от време на време съумяват, само че различен път са удовлетворени да скрият истината. Подобно е изказванието с кино лентата „ Сиянието “, където някои от героите носят пуловер на ракета, всички подове са нарисувани с логото на НАСА и се твърди, че това е признание на Стенли Кубрик, че се е опитвал да се извини за тази машинация, само че какво разбираме ние, той в никакъв случай няма да проговори, към този момент и не може.  

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР