Едва ли има човек, който е посетил това мистично място

...
Едва ли има човек, който е посетил това мистично място
Коментари Харесай

Рупите, вихър от космически енергии

Едва ли има човек, който е посетил това мистично място и да не е останал с чувството, че това е кътче от парадайса, което изпълва и зарежда всяка клетка с естетика, доста хубост, вътрешно равновесие и душевно успокоение.  

Рупите, околност изпълнена с мощни галактически сили

Как да стигнете до комплекс „ Ванга “, находящ се в м. Рупите?

До тази магична и свещена земя може да достигнете с кола, такси, лихва кар или с проведено пътешестване, тъй като публичен превоз до самото място няма. Рупите са на разстояние от гр. София към 175 км., на към 25 км. от Самуилова цитадела, на 20 км. от най-малкото градче в България – Мелник, на към 35 км. от Златолист – домът на Преподобна Стойна.

Кратка информация за Рупите.

Може би не инцидентно, от както свят светува, е казано – каквото горе (безкрайният Космос), такова и долу (тук на Земята). Районът е изпълнен с доста сила – вулкан, мощно земетръсен регион, топла вода, т.е. доста топлота = доста заряд.

 Рупите

Точно на това място се намира най-известният вулкан, освен в България, само че и на Балканите – Кожух. Към днешна дата вулканът се счита за загаснал, т.е. не настоящ, само че мълвите сред локалните хора са противоположни – латентен, а не загаснал.

Благодарение на подземната река, съгласно сведенията, пресичаща местоположението на вулкана, регионът е прочут с горещите си извори с доста лековита минерална вода, изпълваща въздуха с пара и аромат на сяра.

Случайно ли Ванга е избрала, точно това високоенергийно място?

Не! Никак не е инцидентно, че именитата пророчица избира да се откри до краят на дните си в местността Рупите. Макар изгубила физическото си зрение, тя е „ виждала “ с огромна акуратност доста значими събития. Нейното „ зрение “ е работило на тънко равнище, на подобаващите честоти, с цел да може да получава информация от бъдещето. Имала е способността да резонира по подобен метод, че да се свързва и да беседва с душите на хора, напуснали земния живот.

 Рупите, ураган от галактически сили

Хипотетично, може би тук съществува отворен портал, посредством който Ванга е осъществявала връзка с другите светове във Вселената?

Самата тя, нееднократно е казвала, че мястото е заредено с „ галактическа “ сила.

Мистериите на местността Рупите.

През IV век пр.н.е. Тук е имал голям античният град, който съществувал на мястото от 10 века. Според легендите тук са живели доста високи хора (великани) и полубожества. Съществува доста малко известно поверие, което за някой от вас може да бъде изцяло недопустимо: в местността се намира голям храм, който не може да бъде прихванат от опциите на естественото човешко зрение.

При експлоадирането на вулканът Кожух античният град е бил залят и оставен под огъня на безпощадната лава. Местните хора споделят, че кръстът на стената на кратера е в памет на починалите титани.

За хубостта и чувството тук – думите не стигат…

Като цяло, целият комплекс е украсен прелестно: бели и зелени пейки, извито мостче, млад зелен бамбук по крайбрежията на реката, към територията са засадени южни иглолистни дървета: туя, хвойна, кипариси, кедри.

Домашни птици умерено се разхождат в кътчета край най-голямото термално езеро. В непосредственост има предупредителни табели, че температурата на водата е доста висока – 75 градуса по Целзий.

Интересен факт е, че в тази гореща вода се срещат характерни водорасли. И водата, и водораслите, са извънредно потребни и лекуват доста заболявания.

За непризнаваният от Българската православна черква храм.

През 1994 година приключва градежът на храмът „ Света Петка Българска “. Построен със средства на Ванга. Приживе тя имаше доста разногласия, по отношение на постройката, за която бе получила привидение, че би трябвало да бъде построена.

 Рупите, ураган от галактически сили

От тогава храмът непрестанно притегля гости и поклонници. Много от тях настояват, че са усетили силата на това място и даже наличието на духа на Ванга.

Различни фрески на входа, друг иконостас с големи човешки лица.

До самият храм се намира гробът на Ванга, а от другата страна на реката е нейната скромна къща, където всекидневно е приемала прииждащите хора, някои минали хиляди километри, с цел да дойдат при нея.

Думи на Ванга, които би трябвало да ни карат да се усещаме горди, че сме рожби на Величествена България!

За България Ванга ни е оставила завет, че ще пристигна ден, в който от земята ще се покаже „ бЕл град “ и тогава целият свят ще научи истината за България. Че няма да има място, където да не се разчуе за България и българите. Тогава да чакаме настъпването на голям нравствен напредък, който ще тръгне от нашите земи.

Полезна информация:

Комплекс „ Ванга “ в м. Рупите.

м. Рупите, община Петрич, област Благоевград

Координати: 41.45949, 23.26141

Работно време:

-Лятно от м. април  до м. октомври: 07:30 ч. – 19:00 ч.

-Зимно от м. ноември до м. март: 08:00 ч. – 17:00 ч.

Не се заплаща входна такса.

Безплатен паркинг – за коли и рейсове.

Имайте в поради климатичните условия, тъй като в този регион летата са доста горещи.

Хареаклея Синтика

Археологическите разкопки се виждат и от по-далеч, само че който желае да прегледа от близо на място се заплаща входна такса.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР