Едва ли има човек, който да не е имал проблеми

...
Едва ли има човек, който да не е имал проблеми
Коментари Харесай

3 трика за по-лесно заспиване, ако се събудите през нощта

Едва ли има човек, който да не е имал проблеми със съня най-малко един път в живота си. Онези, които съвсем са привикнали със среднощното пробуждане, знаят какъв брой е трудно да поддържаш естествен темп на живот, в случай че нощната отмора куца.

Знаем и че събуждането в три през нощта има напълно разумно пояснение. Но по какъв начин да заспим най-лесно, в случай че то се случи?

От Woman and Home се допитват до експерти, с цел да ни дадат най-полезните препоръки за това. И ни напомнят, че е добре първо да идентифицираме аргументите за събуждането си - от нараснали равнища на стрес през потребността да посетим тоалетната до хъркането на колегата ни, написа trafficnews.bg.
Дълбоко дишане
Първи основен съвет, когато се събудим измежду нощ, е да не поглеждаме телефона си, с цел да проверим какъв брой е часът. Това е сигурен метод да се разсъним още повече. Вместо това би трябвало да опитаме надълбоко диафрагмено дишане и да си кажем, че даже да не заспим незабавно, ще използваме времето да се отпуснем. Така освобождаваме напрежението от събуждането.
Правилото на 20-те минути
Ако минат повече от 20 минути и все по този начин не сме заспали, експертите по съня поучават да станем и да създадем нещо друго. Например да отворим прозореца и вдишаме надълбоко, да пием глътка вода или да се разходим из помещението за няколко минути. След това можем да опитаме още веднъж да легнем.
Без синя светлина
Няма да се уморим да повтаряме, че светлината от екраните на електронни устройства е сигурен метод да понижим производството на мелатонин - хормона на съня.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР