Едва 74% от участниците, които стартираха на рали Дакар 2019,

...
Едва 74% от участниците, които стартираха на рали Дакар 2019,
Коментари Харесай

Цифрите показват: Най-трудният Дакар от десетилетие насам

Едва 74% от участниците, които стартираха на рали Дакар 2019, не престават в надпреварата през втората седмица – най-ниският % от 2007 година насам. Общо 28 състезатели се отхвърлиха от тазгодишното издание единствено по време на петия стадий.

От 17-те дами, които започнаха Дакар 2019, което бе връх за рали маратона, откогато се организира в Южна Америка, осем от тях не престават да се борят със суровите условия на пустинята. На най-хубавото място се джижи Лая Санц, която е 19-а в генералното класиране при моторите. Камелия Липароти е 52-ра при колите, до момента в който Анет Фишер – 16-а при бъгитата.

Най-добрият дебютант тази година в генералното класиране Лоренцо Сантолино с мотор Sherco стана " жертва " на шестия стадий и след неприятно рухване се отдръпна от надпреварата. Той получи лека травма във врата и бе евакуиран с хеликоптер.
Dakar spirit: @A_Vanbeveren and @LBenavides77 stopped to assist @LorenSantolino after his race-ending crash.

Espíritu del Dakar: Adrien Van Beveren y Luciano Benavides se detuvieron para asistir a Lorenzo Santolino tras el accidente que acabó con su carrera.#Dakar2019 pic.twitter.com/AulXwAj6Jl
— DAKAR RALLY (@dakar) January 13, 2019
Екипажите на 33 коли, бъгита и камиони се възползваха от нововъведението тази година и възобновиха надпреварата си от началото на втората седмица. Това е вторият им късмет да съумеят да финишират в Лима на 17 януари, макар че един път трябваше да се откажат. Те ще имат свое лично класиране и възбрана да оказват помощ на други състезатели като се изключи оказване на първа помощ.

Сред тези състезатели е и водачът на Mini Орландо Теранова, който претърпя злополука във втория стадий на Дакар и бе превозен в болница с хеликоптер поради болки в гърба. Още един екипаж, който получава втори късмет е този на Жак Барон и неговият наследник и навигатор Лукас, който е първият участник на рали Дакар със синдром на Даун.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР